Valikko

Tilaa lehti

Jenkki vastassa - "Käytettävä kokoa hyödyksi"

Toimitus 15.5.2012 09:36
Jenkki vastassa - "Käytettävä kokoa hyödyksi"

Getty Images

Jarkko Nieminen saa vastaansa vaarallisen jenkin Roomassa. Urheilulehden Janne Eerikäinen pitää mahdollisuuksia hyvinä.

Janne, Nieminen jätti pelaamatta Madridin Mastersin. Oliko päätös oikea?

Hän ei olisi mahtunut suoraan pääsarjaan, joten ratkaisu oli täysin ymmärrettävä. Tiiviiseen massakauteenkin on hyvä saada väliviikkoja. Tuossa oli hyvä paikka sellaiseen, kun olisi joka tapauksessa joutunut karsimaan. Ja etenkin jälkikäteen voi todeta, että Madrid oli sinisine massoineen ja muutenkin erilaisine olosuhteineen niin erikoiskisa, että ihan hyvä että juuri se jäi Niemiseltä väliin. Rooma on perinteinen punaisen massan kisa huikeilla puitteilla. Tämä valmistaa nyt toisella tapaa Ranskan avoimiin kuin Madrid olisi valmistanut.

Millaisia mahdollisuuksia Niemisellä on Roomassa?

Kisa on äärimmäisen kova, ja niin on jo pelkästään Niemisen kaaviokohtakin. Avausottelun voitolla seuraisi toisella kierroksella ottelu Nicolas Almagroa vastaan, ja kyllä se olisi melkoinen massatesti. Mutta on tässä mahdollisuudet ainakin toiselle tai kolmannelle kierrokselle. Realismia olisi toisen kierroksen paikka. Jokainen kierros olisi tärkeä, koska nyt lähiviikkoina kamppaillaan viimeisiä viikkoja Lontoon olympiapaikoista. Nieminen on nyt sijalla 46. Uskon kyllä, että hän yltää Lontooseen, mutta noin sijalla 50 ollaan sitten jo aivan veitsenterällä. Kierros kerrallaan tätä pitää katsoa, mutta hankala kisa on luvassa.

Minkälainen vastustaja on avausottelun Sam Querrey (ATP-89)?

Paljon rankingiaan potentiaalisempi. Hän on ollut viime vuoden alussa sijalla 17. Querrey osaa myös pelata kaikilla alustoilla. 198-senttisenä miehenä hän on sikäli hankala, että osaa pelata voimakkaasti syötön ja kämmenlyönnin yhdistelmillä. Niemisen on siksi oltava erityisen huolellinen syötönpalautuksissa. On saatava niihin pituutta ja lähdettävä hakemaan pisteiden neutralisointia heti syötönpalautuksilla. Liiaksi ei saa antaa Querreyn rellestää voimalyönneillään. Täytyy saada aikaan pitkiä palloralleja ja liikutella pitkää miestä. Kyllä tässä on käytettävä tässä mielessä kokoero hyväksi. Ja luonnollisesti oman ykkössyötön pitäisi kulkea, ettei jenkki pääse määräämään pisteitä liiaksi syötönpalautuksillaan. Ei Querrey mikään täysin John Isner ole tykittämisessään, mutta on pelaaja, jota vastaan on oltava tarkkana ja terävänä. Tärkeintä on nimenomaan se, että ei anna yhtään liikaa lyhyitä palloja.

Miten käy?

Querreyllä on alla haastajakisan voitto massalla ja Roomasta karsintavoittoja, joten hän on varmasti paremmassa iskussa kuin viime aikojen syöksykierteestä luulisi. Silti veikkaan Niemistä voittajaksi. Tämä on Querreyn massakauden ensimmäinen pääsarjaottelu Euroopassa kuitenkin, joten näen Niemiselle jonkun verran etua. Veikkaan lukemiksi 7-6, 6-4.