Valikko

Tilaa lehti

Möttölä: Ranskan nuorilla näyttöhaluja

Toimitus 7.8.2009 22:36
Möttölä: Ranskan nuorilla näyttöhaluja

Hanno Möttölä

Suomen koripallomaajoukkuetta odottaa lauantaina hikinen iltapuhde, kun se avaa taipaleensa EM-lisäkarsinnassa. Suomen ensimmäinen "tanssikaveri" karsintakarkeloissa on Ranska, joka marssittaa Palais de Sports de Paun 7900 katsojaa vetävän kotihallin parketilla tukun NBA-miehiä.

Ranska ennätti jo oman urakkansa aloittaa keskiviikkona, jolloin se haki Italiasta arvokkaan vierasvoiton jatkoajan jälkeen (80-77). Silmä kovana ottelun seurannut Suomen maajoukkue veti kahden koripallojättiläisen taistosta kaksi selkeää johtopäätöstä; vastaan on tulossa kaksi atleettista joukkuetta, joiden joukkuepeli ei vielä ole täysin raiteillaan.

"Ei Ranskan ja Italian joukkuepeli vielä tosiaan valmiilta näyttänyt. Joukkueissa on paljon nuoria NBA-pelaajia, joilla on hirveät näyttöhalut. Kaikilla on parhaat pelaajat koossa ja kova yritys päällä. Meidän pitää pitää pakkamme kasassa. Jos pystymme viisikkona olemaan vahvempia kuin viisi yksilöä, niin tulosta voi tulla", arvioi maajoukkueen kapteeni Hanno Möttölä.

"Hyvän päivän me tarvitsemme, se on selvä. Ranska on todella urheilullinen joukkue. Jos ryhdymme heidän kanssaan juoksu- tai hyppykilpailuun, niin sen leikin häviämme varmasti. Ranskalaisista muutama olisi varmasti lähtenyt Kalevan kisoista mitali kaulassa", Möttölä jatkaa.

Lauantaisen Ranska-ottelun jälkeen Suomi kohtaa Vantaan Energia Areenalla tiistaina 11.8. Italian. Ranska saapuu Suomen vieraaksi maanantaina 17.8. ja Italiassa Suomi piipahtaa 20.8.

Kuva: F. Perthuis