Valikko

Tilaa lehti

Kouvot hankki Robersonille korvaajan

Toimitus 23.2.2007 15:56
Kouvot hankki Robersonille korvaajan

Korisliigan sarjaottelussa Pussihukkia vastaan keskiviikkona loukkaantuneen Kouvot-laiturin Terrance Robersonin takareidestä on löytynyt lääkärintutkimuksessa kaksi repeämää, joiden parantuminen vaatii 3-6 viikon harjoittelutauon.

Kouvot on pestannut korvaajaksi 204-senttisen Jonathan Skjöldebrandin.

24?vuotias, Israelin passin omaava, Jonathan Skjöldebrand vapautui juuri Ruotsista, kun hänen edustamansa Södertälje Kingsin pelit loppuivat. Skjöldebrand oli joukkueensa kantavia voimia runkosarjassa 15,9 pisteen, 7,1 levypallon ja 1,1 riiston keskiarvoillaan. Alemmassa jatkosarjassa Skjöldebrandin tahti kiihtyi, kun kymmenen ottelun keskiarvoiksi muodostui 20,0 pistettä, 8,4 levypalloa ja 1,5 riistoa.

Kaksi edellistä kautta hän pelasi Israelissa Hapoel Galil Elyonissa suorittaessaan kaksivuotista varusmiespalvelustaan. Joukkue osallistui molempina vuosina myös eurocupeihin. "Meillä on ollut todella erikoinen vuosi. Juuri kun pelimme rupeaa kulkemaan, sattuu jotain ikävää. Uskon kuitenkin, että saamme Skjöldebrandista hyvän korvaajan ison laiturin paikalle. Hänen valmentajaltaan saamieni tietojen mukaan Jonathan on nälkäinen pelaaja, jolla on potentiaalia pelata lähivuosina Euroopan huippusarjoissa. Onneksemme naapurimaan sarjasta vapautui sopivasti pelituntuman omaava pelimies", kertoo Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala."Kausi on siinä vaiheessa, että emme voineet jäädä odottamaan ja toivomaan Terrancen kuntoutumista. Halusimme varmistaa materiaalimme leveyden ennen siirtoajan umpeutumista", toteaa Kouvojen puheenjohtaja Juhani Pousi uuden pelaajan hankintaperusteista.

Skjöldebrand saapuu Suomeen perjantaina. Kouvojen seuraava peli on lauantaina, jolloin Mansikka-aholle saapuu nousukuntoinen Korihait. Ottelu on molempien kannalta erittäin tärkeä, kun kummankin tähtäimessä on vielä paikka pudotuspeleissä, mutta taustalla on myös uhka joutumisesta SM-karsintasarjaan.