Valikko

Tilaa lehti

Möttölä: Paluu kiistämättä jännittää

Toimitus 12.2.2010 15:11
Möttölä: Paluu kiistämättä jännittää

J. Tamminen

Suomen kautta aikojen menestynein koripalloilija Hanno Möttölä on tervehtynyt pelikuntoon.

Hanno Möttölä aloittaa kautensa perjantaina Korisliigan ottelussa Kouvot - ToPo. Loukkaantumisista kärsinyt Möttölä on harjoitellut täysipainoisesti n. kolme viikkoa ja on nyt fyysisesti sellaisessa kunnossa, että paluu 14 vuoden jälkeen Suomen Korisliigaan on tosiasia.

"Kiistämättä jännittää. Ensimmäiset ottelut tulevat olemaan henkisesti ja fyysisesti todella haastavia näin pitkän tauon jälkeen. Korisliigan taso on tänä vuonna ollut erittäin korkea, eikä sinne kannata keskenkuntoisena lähteä pelailemaan. Nyt koen olevani valmis ja teen paluuni hyvin mielelläni juuri Kouvoja vastaan. He ovat tällä hetkellä liigan ehdottomasti kovimpia joukkueita", Möttölä kertoo.

Alunperin Möttölän piti aloittaa kautensa jo korisliigan aloituspäivänä lokakuun alussa, mutta ensin ilmennyt akillesjännevamma ja sittemmin tulehtunut umpisuoli, jotka molemmat vaativat leikkaushoitoa, viivyttivät paluuta tähän päivään asti.

"Valehtelisin, jos väittäisin, etten ole odottanut tätä päivää kovasti. Kun valmentajalla on joukkueessaan tällainen huippu-urheilija, jota ei kuitenkaan pääse käyttämään, niin kyllähän tämä odotus on pitkältä tuntunut. Mutta nyt olo on helpottunut, kun saamme kentälle ehyen joukkueen ensimmäisen kerran koko kaudella", toteaa ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

Ensimmäisen pelinsä kotikentällään Helsingissä Möttölä pelaa viikon päästä perjantaina ottelussa ToPo - FoKoPo.

"Näiden kahden tulevan vieraspelin jälkeen odotan malttamattomana kotiyleisön eteen pääsyä. Töölön Kisahallin yleisö on alkanut löytää äänijänteensä, ja toivon, että tulevassa kotimatsissa on kunnolla sekä yleisöä että erityisesti sitä ääntä", Möttölä jatkaa.

Hanno Möttölä (33) on viimeksi pelannut kotimaan Korisliigaa keväällä 1996. Suomesta matka suuntautui ensin Utahin yliopistojoukkueeseen ja sieltä ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaisena legendaariseen NBA:han syksyllä 2000. Atlanta Hawksissa vietettyjen kausien jälkeen Möttölä palasi takaisin Eurooppaan pelaten mm. Espanjassa ja Italiassa. Pidettyään vuoden tauon pelaamisesta, Möttölä palasi koripallon pariin Suomen maajoukkueessa viime kesänä ja solmi syyskuussa kahden vuoden sopimuksen ToPon kanssa. Möttölä on valittu mm. koriksen Euroliigan viikon pelaajaksi kahdesti ja Suomessa vuoden koripalloilijaksi ennätykselliset kahdeksan kertaa.