Valikko

Tilaa lehti

Ilonen: Vilu tuli

Toimitus 12.6.2008 21:35
Ilonen: Vilu tuli

Suomalaisen Tuomas Tuovisen caddie Timo Huuhtanen esitti kilpailujohtaja Jose Maria Zamoralle tiukan sääntöpähkinän: "Saako lyöntipaikalla tiimerkkinä olevan diskopallon peittää pyyhkeellä, jos heijastus häiritsee pelaajan asettumista lyöntiasentoon?"

Kilpailujohtaja vastasi radiopuhelimen välityksellä: "Antakaas, kun pohdin hetken?kyllä saa"

Challenge-kiertueen Suomen osakilpailu, SK Golf Challenge, käynnistyi tänään 6448 metriä pitkällä Lohjan St. Laurencen kentällä. Kilpailussa on mukana kaikkiaan 152 pelaajaa tavoittelemassa 24 000 euron palkintoshekkiä, parempia kategorioita ja maailmanlistan pisteitä. Sää Lohjalla ei suosinut pelaajia, sillä aamun tuulinen ja sateinen sää vaihtui iltapäivän peliryhmille rankkasateeksi, joka kasteli kentän lisäten haastetta entisestään.

Paras kotimainen pelaaja ensimmäisen päivän jälkeen on Henri Satama (Am), joka pelasi hienosti tuloksen -2, 69 lyöntiä ja sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle (T7). Tulokseen -1, 70 lyöntiä, pelasivat Pasi Purhonen, Tuomas Tuovinen ja Lassi Kivilompolo: he jakavat sijaa 11 (T11).

Aamulla startannut Englannin David Horsey pelasi tasaisen varmasti tulokseen -4, 67 lyöntiä, tekemättä ainuttakaan bogia.

"Pelasin jämerän kierroksen ja annoin itselleni tasaisesti mahdollisuuksia tehdä hyvää tulosta. Avauspelini oli erittäin laadukasta ja pidemmätkin putit upposivat mukavasti reikään. Saimme hieman etua kelien suhteen, sillä kohdallemme osui vain viiden minuutin kuuro. Kenttä on tiukassa kunnossa eikä väylien sivuun kannata juuri joutua tai muutoin on edessä varsin suuria vaikeuksia", toteaa kisan johtopaikkaa ensimmäisen päivän jälkeen Englannin Ben St Johnin kanssa jakava David Horsey.

Aamupäivän pelaajista hyvää vauhtia pitivät myös Tanska Sören Juul tuloksellaan -3, 68 lyöntiä sekä Suomen Pasi Purhonen -1, 70 lyöntiä. Purhonen oli ennen viimeisiä reikiä tuloksessa -3 mutta teki vaikealle kahdeksannelle reiälle tuplabogin. Sören Juul juhlisti seitsemän viikon takaista perheenlisäystään tekemällä hole-in-onen väylällä numero 16. Vaativalla 207 metriä pitkällä par3:lla puhalsi voimakas tuuli vasemmalta oikealle mutta Juul ei antanut sen estää kuudennen ässänsä syntymistä.

"Rakastan tämän kentän par-kolmosia. Kuudennellatoista löin rautaviitosen ja se meni reikään. Kysymyksessä oli kuudes ässäni ja toinen kilpailuissa. Euroopassa pitkään jatkuneen kuivuuden jälkeen viheriöille voi taas ampua aivan lipun juureen", hehkutti Juul."Pelini oli muutoin aika tasaista tänään huolimatta tuulesta ja sateesta. Aion tähdätä täällä kymmenen parhaan joukkoon, jotta nykyinen kategoriani kohenisi ja pääsisin useammin pelaamaan Challenge Tourilla", toteaa neljättä kauttaan kiertueella pelaava sympaattinen 195 senttimetriä pitkä tanskalainen, joka jatkaa Lohjalla ensimmäisen voittonsa jahtaamista.

Viime marraskuussa World Cupissa Kiinassa Mikko Ilosen parina pelannut Pasi Purhonen jatkoi hyviä suorituksiaan. Purhonen oli pitkään kolme alle parin tuloksessa mutta taiteili vaikealle kahdeksannelle reiälle tuplabogin.

"Kenttä on loistavassa kunnossa mutta keli vaihteli kylmästä lämpimään ja tuulisesta sateiseen. Yhdistelmäkenttä toimii moitteetta ja tarjoaa mukavaa ja oikeudenmukaista menoa pelaajille. Kierrokseni oli tänään kaksijakoinen. Etuyhdeksikkö sujui mallikkaasti mutta takaysillä tuli lievä nukahdus ja löin pallon oikealle veteen tuloksena harmillinen tupla. Olen silti tyytyväinen esitykseen", sanoo miesten ja poikien amatöörimaajoukkueiden valmentaja Pasi Purhonen.

Mikko Ilonen joutui iltapäivällä rankkasateen ohella taistelemaan kylmyyttä vastaan. Kova vääntö tuotti par-tuloksen 71 lyöntiä ja jaetun sijan 21 (T21).

"Ensin tuuli kovaa ja seitsemännellä väylällä iski kaatosade. Sen seurauksena hiipi vilu puseroon ja jouduin hyppimään ja pomppimaan kentällä pitääkseni itseni edes jotenkin pelikunnossa. Tällaisissa olosuhteissa on äärimmäisen helppo päästää sokka irti ja antaa kelin viedä tulos reilusti plussan puolelle. Huono keli perinteisesti pakkaa kentän muutaman lyönnin sisään, joten kaikki on vielä auki. Pääasia, ettei tulos lipsahtanut tänään plussan puolelle. Huomenna päästään heti aamusta ottamaan kärkeä kiinni", toteaa Ilonen.