Valikko

Kohukausi alkaa - ”Tähtään täysillä menestykseen”

Toimitus 28.10.2011 09:36
Kohukausi alkaa - ”Tähtään täysillä menestykseen”

J. Tamminen

Talven uutuus, Suomen cup, päräyttää käyntiin kotimaisen hiihtokauden tulevana viikonloppuna. Sami Jauhojärvi lähtee kauden avaukseen innokkaan odottavasti.

Jauhojärven luotto omaan kuntoon on kova, kun kauden avauskilpailu on ovella. Treenit ovat sujuneet mukavasti ja mies halajaa jo numerolappua rintaan.

"Oma kunto on suunnilleen tiedossa, mielenkiintoisempaa on nähdä muiden kunto. Omasta harjoituskaudesta ei ole mitään sen kummempaa mainitsemisen arvoista, hyvin on sujunut."

"Välillä on saanut keskittyä olennaiseen ja välillä ei", Jauhojärvi tiivistää taannoisen härdellin hiihtoliiton ja hiihtäjien välillä.

Hiihtoväen matka käy Kainuun hiihtohelmeen Vuokattiin, jossa kilpaillaan Suomen cupin merkeissä. Ohjelmassa on tällä kertaa perinteisen tyylin sprintti ja vapaan viesti.

Suomen cup on kauden uutuus. Kotimainen kilpailusarja on tärkeä näyttöpaikka ja näyteikkuna kansalliseen tasoon. Cup toimii myös tarkkailuna alkukauden maailmancupeihin.

"Tv-tapahtumana se antaa näkyvyyttä erityisesti seuroille ja kansallisen tason hiihtäjille. Kyllä Suomen Cup tulee tarpeeseen, esimerkiksi tukijoiden kannalta merkittävää", Jauhojärvi valaisee.

Suurimmalta osalta maajoukkuehiihtäjiä, myös Jauhojärveltä, jäi liiton toilailujen takia väliin valmistava Italian leiri. Sen sijaan leppoisa Lapin mies leireili Vuokatin tutuissa ja turvallisissa olosuhteissa. Ensilumenlatu on tullut tutuksi. Tylsistyttääkö lumetetun ympyrän hiihtely syksyisessä metsässä?

"Ei se kyllästytä, kivempi se on ympyrää hiihtää kuin ettei pääsisi hiihtämään ollenkaan".

"Kohtuu hyvässä kunnossa tuo Vuokatin latu oli ainakin leirin aikana. Valmistavat treenit teen kotona Rovaniemellä. Täällä avattiin latu tiistaina."

Tämä kausi on pohjoismaisissa hiihtolajeissa sikäli poikkeuksellinen, että ohjelmassa ei ole lainkaan arvokisoja. Maailmancupissa kilpaillaan normaalisti ja Tour de Ski jatkuu viime vuosien malliin. Jauhojärvellä on kaudelle selkeät tavoitteet.

"Tähtään menestykseen maailmancupissa. Kunnossa pitäisi olla koko kausi. Tourilla on tavoitteena sijoittua sijoille 5-7, sillä pärjää kokonaiscupissa. Aika näyttää, tuleeko tästä Mustin vuosi."

Katja Kantanen

Lisää aiheesta