Valikko

Ruotsalainen hyvissä asemissa Friscossa - supertähti vaikeuksissa

Lauri Karppinen 17.6.2012 16:09
Ruotsalainen hyvissä asemissa Friscossa - supertähti vaikeuksissa

Fredrik Jacobson (Getty Images)

USA:n Jim Furyk ja Englannin Graeme McDowell lähtevät kahden lyönnin johtoasemassa US Openin viimeiselle kierrokselle sunnuntaina. Suomen Mikko Ilonenhan ei päässyt mukaan kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Lähimpänä kärkeä puhaltaa niskaan lauantaina hienosti 68 pelannut Ruotsin Fredrik Jacobson, josta lyönnin päässä kärkkyvät uusi belgialaistähti Nicholas Colsaerts, Englannin Lee Westwood, Etelä-Afrikan Ernie Els ja USA:n Blake Adams.

Kärkiporukassa vielä perjantain jälkeen ollut Tiger Woods oli suurissa vaikeuksissa lauantaina ja joutui tyytymään hänelle hyvin vaatimattomaan 75 lyönnin kierrokseen. Samoin kävi Michael Thompsonille (74) ja David Tomsille (76), jotka niinikään olivat kahden kierroksen jälkeen taistelemassa kärkisijoista. Yksikään heistä ei ole enää kymmenen parhaan joukossa.

Woodsin korttiin merkattiin peräti kuusi bogia ja ainoastaan yksi birdie, mikä on maailman entiselle ykköspelaajalle hyvin harvinaista.  Se ei silti tarkoita sitä, että Tigerin peli olisi varmuudella jo pelattu, sillä hän on ennenkin pystynyt nousemaan haastajan asemasta voittoon. San Franciscon Olympic Parkin kaltaisella kentällä kaikki tuntuu olevan mahdollista.

Se nähtiin jo kahden kierroksen jälkeen, kun maailmanlistan ykkönen, Englannin Luke Donald ja US Openin voittoa puolustanut nuori pohjoisirlantilainen Rory  McIlroy putosivat viikonlopun kierroksilta. Sama tapahtui useille huippupelaajille, kuten Nordea Mastersissa viikko sitten kolmanneksi sijoittuneelle Mikko Iloselle. Hänhän jäi harmittavasti vain yhden lyönnin päähän jatkopaikasta.

Urheilulehti.fi:n muut US Open -jutut löytyvät Urheilulehti Plus+ -palvelusta.