Valikko

Tilaa lehti

Ilosella edessä kiireinen syksy

Toimitus 16.9.2009 08:37
Ilosella edessä kiireinen syksy

Getty Images

Mikko Ilonen palaa Euroopan Tourin kisakaruselliin torstaina käynnnistyvissä Itävallan avoimissa mestaruuskisoissa.

Kisa pelataan huippukuntoisella  Fontana Golf Clubilla Wienissa ja lahtelaisella on kentästä hyviä muistoja. Edellisellä vierailullaan kesäkuussa 2006 hänen paluunsa päätourille Challenge Touria alkuvuoden pelattuaan käynnistyi samalta areenalta. Ilonen pelasi tuolloin ET:n kisassa päätöspäivänä itsensä 26:ksi tuloksella 65 ja sai tästä vauhtia loppukaudelle joka tuotti mm.  kauden kierroskeskiarvoksi 70,29 jolla oli koko Tourin neljäs.

Haasteita riittää nytkin  loppukaudelle, sillä rahalistalla Ilonen on 170:s, World Rankingilla hän on pudonnut 511:ksi, parhaimmillaan, kauden 2007 päättyessä  sijoitus oli 62:s. Ilosen syksy tulee olemaan hyvin kiireinen, Itävallan jälkeen on väliviikko, sen jälkeen ohjelmassa ovat kilpailut Skotlannissa, Portugalissa, kahdesti Espanjassa, Singaporessa sekä Hongkongissa.

Mikäli isoa menestystä näissä kisoissa ei tule, Ilonen joutuu vielä keskittymään myös ET:n karsintoihin joiden finaalivaihe on marraskuun lopulla Espanjassa. Ilosella on ET:lta ansioita kuluvalla kaudella 95.000, kortin uusiminen ( top-115) vaatii noin 240.000-250.000 tienestejä, joten ainakin yksi supermenestys tarvittaisiin. Edelllisen kerran Ilonen pelasi elokuun lopulla Skotlannin Glenealesissa, jossa sijoitus oli 51:s. Sveitsin kisa jäi väliin veljen häiden johdosta, Saksan Mercedes Championshipiin hän ei kategoriallaan mahtunut. Kauden paras kisa on toistaiseksi Koreasta, jossa Ilonen oli alkuvuodesta 19:s.

"Pelasin Fontanassa tiistaina harjoituskierroksen Roope Kakon ja Jaakko Mäkitalon kanssa, oma pelini oli kolmikosta vielä tahmeinta. Kenttä on todella upea ja ratkaisut tultaneen näkemään viheriöillä, tiiltä griinille tämä on ei ole vaikea. Keskiviikkona on edessä pro-am joka on hyvää valmistautumista kisaan pienen tauon jälkeen", Ilonen kertoi ensimmäisen harjoituspäivänsä tunnelmia.

Fontanan kentällä Ilonen pelaa kaksi ensimmäistä kierrostaan Skotlannin Andrew Coltartin sekä Richie Ramsayn kanssa.