Valikko

Eerikäinen: Odotettu joukkue

Toimitus 12.9.2006 13:30
Eerikäinen: Odotettu joukkue

Suomi lähtee ennakkosuosikkina Davis Cupin karsintaan.

Suomi nimesi joukkueensa 22.-24. syyskuussa Skopjessa pelattavaan tenniksen Davis Cup-otteluun Makedonia ? Suomi.

Ottelu on Eurooppa/Afrikan II ryhmän kolmatta kierrosta ja sen voittaja nousee Eurooppa/Afrikan I ryhmään ensi vuodeksi.

Suomen joukkueessa ovat Jarkko Nieminen (ATP 17), Timo Nieminen (ATP 446), Lauri Kiiski (ATP 944) ja Tuomas Ketola (ATP 1437), kapteenina Joakim Berner."Joukkue on ihan odotettu. Timo Niemisen, Lauri Kiiskin ja Juho Paukun välillä joutuu aina valitsemaan melko saman arvoisista pelaajista kaksi. Viiden pelaajan rosterista valitaan aina neljä", Urheilulehden Janne Eerikäinen sanoo.

"Lassi Ketola olisi listalla ehkä kuudentena mutta hänelle on vaikeaa keksiä käyttö pelaavassa miehistössä. Hän ei mahdu kaksinpeleihin ja vaikka hän on kova syöttäjä, hänen syöttönsä on liian ilmeinen vastustajalle luettavaksi eli häntä ei kannata valita edes nelinpeliä varten", Eerikäinen jatkaa.

"Periaatteessa Jarkko Niemisen kaksinpelien ja nelinpelin pitäisi taata Suomelle voitto. Jopa Timo Nieminen voi voittaa jomman kumman kaksinpeleistään", Eerikäinen lisää.

Suomi ja Makedonia kohtaavat nyt Davis Cupissa ensimmäistä kertaa. Ottelu pelataan TC Jugin massakentillä ulkona Skopjessa, Makedoniassa. Ottelut alkavat perjantaina ja sunnuntaina, jolloin pelataan kaksi kaksinpeliä klo 11, lauantain 23.9. nelinpeli alkaa klo 13.

Perjantaina 22.9. joukkueiden ykköset kohtaavat toisen joukkueen kakkoset, ottelut pelataan peräkkäin, sunnuntaina 24.9. on kaksi kaksinpeliä, joissa ensin kohtaavat joukkueiden ykköset ja sitten kakkoset. Makedonia-ottelu on Suomen sadas Davis Cup-ottelu. Suomi tuli mukaan Davis Cupiin vuonna 1928.