Valikko

Tilaa lehti

Eerikäinen: Laineella mahdollisuudet

Toimitus 16.1.2006 16:13
Eerikäinen: Laineella mahdollisuudet

Emma Laine

Emma Laine aloittaa Australian avoimet tiistaiaamuna kohtaamalla Espanjan Nuria Llagostera Vivesin.

Suomen Emma Laine (WTA 85) aloittaa Australian avoimet kohtaamalla tiistaiaamuna Suomen aikaa Espanjan Nuria Llagostera Vivesin (WTA 48). Urheilulehden tennisanalyytikko Janne Eerikäinen uskoo Laineen mahdollisuuksiin.Janne, millaisina pidät Emman mahdollisuuksia tässä ottelussa?"Emma on joutunut viime aikoina ja joutuu näköjään yhä kohtaamaan pelaajia, joita en tunne kovin hyvin. Kuitenkin tämä vastustaja on jo melko pitkään leikissä mukana ollut, eikä ole kuitenkaan kuin noin 50:s maailmassa, joten hyvät mahdollisuudet Emmalla on. Vastustaja on 155-senttinen, joten tässä kohtaa kaksi pientä pelaajaa. Varmaankaan ei tulla pelaamaan mitään voimapeliä, vaan taitavia takakentän palloralleja. Uskon, että tällainen peli sopii Emmalle hyvin ? joskin hänen vahvuutensa on se, että hän osaa hyödyntää vastustajien lyönnin voiman. Joka tapauksessa Emman rankingilla on oltava tyytyväinen, että tuli tällainen ensimmäinen vastustaja."

US Openissahan Emma eteni toiselle kierrokselle lyömällä vielä hieman korkeammalle rankatun kiinalaisvastustajan. Onko tässä ainekset samaan?"Ehdottomasti. Ja kuitenkin tämä on Emman toinen vuosi WTA-kiertueella ? tai ensimmäinen täysi vuosi ?, joten jos hän aikoo ottaa asemaa kiertueella, ovat tämän tason pelaajat sellaisia, joita täytyy melko usein voittaa."

Toimiiko toisen kierroksen mahdollinen Martina Hingisin kohtaaminen motivaattorina?"Toimii etenkin Emmalle jopa vastustajaa enemmän. Emma on yhä untuvikko tällä tasolla, joten huippuhetket ovat yhä suoranaisia elämyksiä. Uskon, että se antaa extramotivaatiota. Ja Emmalle tämä on vasta toinen Grand Slam -kisan pääsarjapaikka koko uralla. Motivaatio ja uutuuden viehätys ovat hirmuisella tasolla."

Uskotko Emman voittoon avauskierroksella?"Kyllä. Emman vaarallisuudesta kertoo jotain se, että maanantaina Venus Williamsin Australiassa lyönyt Bulgarian Tszvetana Pironkova taipui vähän aikaa sitten Emman käsittelyssä selvin numeroin. Ja on meinaan Pironkova pirun kova pelaaja, sen näki tämän aamun tyylikkäässä esityksessäkin.

Mikä on tulosarviosi?Sanotaan arvioksi 6?4, 7?6 Emmalle. Ja toivotaan, ettei Vera Zvonareva voita sitä Hingisiä. Vaikka olisihan Zvonareva-ottelukin mielenkiintoinen."

Tilaa Urheilulehti tästä. Saat 6 kuukauden lehdet superedulliseen hintaan 39?! Tarjous voimassa vuoden 2006 loppuun.