Valikko

Tilaa lehti

Yllätyskortti korvaamassa Stuart Baxterin maajoukkueessa

Timo Innanen 5.8.2010 12:53
Yllätyskortti korvaamassa Stuart Baxterin maajoukkueessa

Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue on siirtymässä Job Dragtsman komentoon viimeistään EM-karsintojen jälkeen.

Suomen Palloliitto on aloittanut valmistelut A-maajoukkuen päävalmentajan vaihtamiseksi. Urheilulehden tietojen mukaan Palloliiton johdossa on jo tehty periaatteellinen päätös, ettei Palloliitto uusi enää maajoukkuetta vuodesta 2008 lähtien luotsanneen Stuart Baxterin sopimusta. Baxterin nykyinen sopimus kattaa syyskuussa alkavat EM-karsinnat ja päättyy - jos Suomi ei selviydy vuoden 2012 EM-lopputurnaukseen - ensi vuoden lopussa.

Urheilulehden tietojen mukaan kartoitustyö alkoi jo paljon ennen toukokuussa puhjennutta ja tällä viikolla uudelleen liekkeihin ryöpsähtänyttä Celtic-kohua.

Palloliiton selvitystyö Baxterin seuraajakysymyksen suhteen ei ole ollut pelkkää mietiskelyä, sillä Urheilulehden tietojen mukaan Palloliiton johdolla on jo valmis seuraaja Baxterin seuraajaksi - FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Dragtsman nykyinen sopimus Interin kanssa päättyy - kuten Baxterinkin sopimus - vuoden 2011 lopussa.

 

Lue uutinen kokonaisuudessaan torstaina ilmestyneestä Urheilulehdestä.

Kommentit (77)

Kirjoita kommentti

Toki Job olisi täysi vitsi maajoukkueessa. Viisi maalia omiin kotona? Ei kiitos.

Vierailija
# 14.9.2010 22:22     X Ilmoita asiaton viesti

Vaikka EM-kisoihin pääseviä maita onkin ensi kerralla enemmän, niin Suomen tie arvokisoihin tulee olemaan valmentajasta riippumatta melko kivinen, mikä johtuu lähinnä kapeasta materiaalista ja siitä, että Suomi karsii nimenomaan Euroopassa, jossa taso on yleisesti ottaen korkea. Mitä maajoukkueiden välisiin tasoeroihin muuten tulee, niin nehän ovat kaventuneet, eikä ns. helppoja otteluita enää juuri olekaan... Muutamia esimerkkejä mainitakseni pienten maiden otteista näissä karsinnoissa, on mm. Montenegro kunnostautunut karsinnoissa voittamalla Bulgarian ja Walesin kun taas Kypros väänsi tasurin Portugalin kanssa, Liettua voitti Tshekin Prahassa ja piskuinen Liechtensteinkin oli lähellä päästä 1-1 -tasatulokseen Skotlannin kanssa (skotithan tekivät voittomaalin kun lisäaikaa oli kulunut jo n. 7 min, vaikka alunperin sitä annettiin 5 min, eli enpä tiedä mitä skottien olisi käynyt ilman tuota "until we score" -lisäaikaa).

Suomessa ollaan usein oikeassa siinä, että ollaan kehitytty, mutta on muistetava, että samaa kehitystä tapahtuu muuallakin... Kenties näistä alunperin pisteautomaateiksi kaavailluista maista esim. Suomen kanssa samassa karsintalohkossa pelaava Moldova on vain parantunut jonkin verran, eikä enää niin vain häviä Suomen tasoisille jengeille jos nämä erehtyvät olemaan yliolkaisia tai valitsemaan väärän taktiikan jne...? Toki Moldova olisi pitänyt voittaa, mutta maan kokoonpanossa pelaa nyt kuitenkin sentään kuusi Venäjän valioliigan miestä, mikä antanee osviittaa siitä, ettei kyseessä mikään täysi rupusakki ole.

Paha ottaa kantaa siihen, kenen kuuluisi astua maajoukkueen luotsiksi, mutta enpä usko riemunkiljahduksiin jos valintana on esim. Muurinen, Lehkosuo tai Zico... Kuten joku kuitenkin mainitsi, niin päävalmentajan valinta lienee jonkinlainen jäävuoren huippu. En toki ole mikään asiantuntija, mutta tuntuupahan vain välillä siltä, että Suomessakin yritetään jokseenkin heikkojen futiskulttuurien maiden kuten Yhdysvaltojen ja Kanadan tavoin vaikuttaa ns. ylhäältä alas vaikka kaiken kuuluisi lähteä ruohonjuuritasolta = junnutyön kehittäminen!

Vierailija
# 13.9.2010 17:14     X Ilmoita asiaton viesti

Tästä ei ole kahta sanaa: Gert Remmel. Tosin jos Rakas Johtaja J.Rönkä olisi käytettävissä, hän olisi selkeä valinta ykköseksi.
Leikki sikseen: ne jotka edellä puhuivat junnutyön kehittämisestä ja laskivat euroja, olivat oikealla asialla. Päävalmentajan valinta on vain jäävuoren huippu.

Johtava Anal-lyyrikko
# 12.8.2010 10:37     X Ilmoita asiaton viesti

Dragtsman ansiot ihan liian köykäiset! Inter on rypenyt viimeiset pari vuotta!
Kotimaista kykyä kehiin - Ari Hjelm. Tuntee pelaajat ja saa takuulla sanomansa läpi joka jätkälle!
Miksi aina pitäisi olla joku ulkomaalainen vaikeaa kieltä mongertava keskinkertaisuus?
Marakin kelpaisi hyvin - kaveri pesee kokemuksellaan useimmat!

edward
# 9.8.2010 17:49     X Ilmoita asiaton viesti

Eihän sillä ole mitään väliä kuka näitä lahjattomia alempien sosiaaliluokkien reesukoita vetää.

Vierailija
# 7.8.2010 23:54     X Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessahan ensi karsinnat ovat tosiaan niin helpot, että ei siellä sen kummoisempaa valmentajavelhoa tarvita. Muutoinkin maajoukkueen panostukset suhteessa menestykseen ovat niin järjettömässä epäsuhdassa, että ne rahat, jotka palaisivat ulkomaanpellen palkkaan ja asuntoon ja lentoihin ja hotelleihin, voitaisiin laittaa näinä parina vuotena nuorten pelaajien (13-15v) kesäleirityksiin.

250000 eurolla järjestää "muutaman" leirin Suomessa. Normi leiriviikko maksaa noin 500 euroa per pelaaja, joten tuolla summalla saadaan 500 pelaajaa viikoksi futisleirille. Leirille kun laittaisikin vain 50 per leiri, noita leirejä olisikin jo 10 kpl.

Vierailija
# 7.8.2010 10:49     X Ilmoita asiaton viesti

Urheilulehti on median Hjallis Harkimo!

Vierailija
# 6.8.2010 14:48     X Ilmoita asiaton viesti

Nythän jaossa on todellinen sankarin paikkaa tyyliin Curre Lindström kun seuraaviin EM-kisoihin pääsee about kaikki karsintaan osallistuvat. Suomi ei voi pelata niin paskasti ettei pääsisi kisoihin ja valmentaja tulee olemaan kaikkien aikojen guru vaikka olisi yhtä luokatan kuin Curre.

Vierailija
# 6.8.2010 14:30     X Ilmoita asiaton viesti

Pasi Rautiainen ykköseksi, Mika-Matti Paatelainen kakkoseksi.

Vierailija
# 6.8.2010 14:10     X Ilmoita asiaton viesti

Saksalainen sen pitäisi olla. Tai sitten nainen! Päästäisiin lehtiin ja telkkuun ulkomaillakin.

Vierailija
# 6.8.2010 13:52     X Ilmoita asiaton viesti

Ojasta allikkoon

Eritt. hiljaista
# 6.8.2010 09:59     X Ilmoita asiaton viesti

Pasi olis paras, ei jäisi ainakaan asenteesta kiinni. Turhat hölkkääjät jätettäisiin rannalle.

Vierailija
# 6.8.2010 09:30     X Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama, kuka Suomen maajoukkuetta valmentaa. Lopputulos on aina sama. Pelaajamateriaali
ei vain riitä mihinkään suurempaan menestykseen.

Vierailija
# 6.8.2010 09:16     X Ilmoita asiaton viesti

Ai Dragtsma ei ole saanut kaikkea irti hyvästä materiaalista??

Mitä nyt otti keskitason joukkueella Suomen Mestaruuden ja palautti pystin Turkuun. Olisi hyvä vaihtoehto Huuhkajien uudeksi käskyttäjäksi. Toisaalta melkein kuka vain ennen Lehkosuota.

Mängi
# 6.8.2010 08:29     X Ilmoita asiaton viesti

Mara Kuusela peräsimeen.

Vierailija
# 6.8.2010 01:01     X Ilmoita asiaton viesti

Baxter on pebasta joo, mutta jos yksi meidän avauskeskikenttäpelaajistamme pelaa oikeaa laitapakkia Ukrainan pääsarjassa ja kiistatta kolme parasta pelaajaamme ovat yli 35-vuotiaita, niin eiköhän se kisojen ulkopuolelle jäänti johdu pelaajamateriaalin ohuudesta eikä valmentajasta...

Vierailija
# 5.8.2010 23:42     X Ilmoita asiaton viesti

Käytännössä ratkaisu ois sama ku vetäis viemäriin suomen seuraavat 10 vuotta

Vierailija
# 5.8.2010 22:43     X Ilmoita asiaton viesti

Sixten Boström olisi ainoa mitat täyttävä kotimainen: ja nykyisistä Allsvenskanin koutseista melkeinpä sopivinkin.

Tai sitten lähdetään mediaseksikkäisiin nimiin: Michael Laudrup ykköseksi, apukoutseiksi Luiz Antonio ja Pasi Rautiainen. Scouttaajaksi Remmel. Kaikki hienoja miehiä ja kovia panemaan.

Ismo Laitela
# 5.8.2010 21:26     X Ilmoita asiaton viesti

Muurinen on erinomainen liigavalmentaja. Mutta hänet korvattiin maajoukkueessa ja myös HJK:ssa tullaan korvaamaan tietystä syystä - hän ei osaa valmentaa kv. huipputasolla. Toivoisin, että SPL kaivaisi kuvettaan ja etsisi jonkun lupaavan nuoren kyvyn, jonka erikoisalana on puolustuspelaamisen kehittäminen eli hodari ilman hodarin liksaa.

V8
# 5.8.2010 20:01     X Ilmoita asiaton viesti

Litmasen Jari valmentajaksi.

Tuton mies
# 5.8.2010 19:55     X Ilmoita asiaton viesti

HOH Hoijaa Rönkä !!!

Luka M 14
# 5.8.2010 19:23     X Ilmoita asiaton viesti

"Onhan se fakta että jos viisikymppinen Lahden "jumala-litti" edustaa Suomen parhaimmistoa, niin ei kovin hyvin mene."

Jalkapallossa, toisin kuin jääkiekossa ei voi viiskymppiseksi maajoukkueessa pelata.

Erik
# 5.8.2010 17:32     X Ilmoita asiaton viesti

Lothar Matthäus Suomelle heti!

# 5.8.2010 17:15     X Ilmoita asiaton viesti

Kummola siirtynyt jalkapallon pariin? Dragtsman valitseminen muistuttaisi Sheddenin pestiä jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Vierailija
# 5.8.2010 17:10     X Ilmoita asiaton viesti

Zicon puolesta voi liputtaa. Slogan "Paskafudiksella kisoihin" on kuin tehty Suomelle. Zico on armoton tsemppari, ja se on Suomen tie. Hienot kuviot saa unohtaa, kun pallo ei kerran pysy jalassa.

blaa-blaa
# 5.8.2010 17:06     X Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama kuka Suomea valmentaa sillä materiaali on niin huonoa, ettei sillä mihinkään kisoihin päästä. Ei tarvitse kuin katsoa Suomen hyökkäyskalustoa, maalintekijiöitä - Zero kappaletta eikä tulevaisuus näytä paremmalta. Nuoreen Mikluun verrattuana sen paremmin Teemu Pukki kuin Dalle Pelle eivät ole parempia.

blaa-blaa
# 5.8.2010 17:02     X Ilmoita asiaton viesti

Ihan kuin jollain pelin kauneudella olisi jotain väliä, Suomi ei koskaan mene kisoihin millään joga bonitolla. Mursun aikana saatiin jo nauttia kivan näköisestä pelistä, nyt on tulosten aika! Zico kehiin ja paskafutiksella kisoihin!

Keke
# 5.8.2010 16:55     X Ilmoita asiaton viesti

"Ari "Zico" Hjelmi kehiin! Ainoa suomalainen joka pystyy meidät kisoihin viemään!"

Ei missään nimessä hjelmiä maajoukkueeseen, kattokaa hetki tamun peliä niin ymmärrätte miks. Vaikka voittoja on yllättävän paljon tullu, niin peli on kauhean näköistä katottavaa. Pelinavaus aivan alkeellista ja mielikuvituksetonta. Ei oo hjelmillä valmentajana enää paljoo annettavaa taktisesti vaikka varmasti hyvä joukkueen tsemppari onkin.

Vierailija
# 5.8.2010 16:43     X Ilmoita asiaton viesti

Ari "Zico" Hjelmi kehiin! Ainoa suomalainen joka pystyy meidät kisoihin viemään!

Keke
# 5.8.2010 16:39     X Ilmoita asiaton viesti

Vihdoin jostain futiskulttuurimaasta eikä sieltä helvetin potkupallolandiasta, josta on tullut viimeisen sadan vuoden aikana yksi pätevä valmentaja.

Vierailija
# 5.8.2010 16:34     X Ilmoita asiaton viesti

kyllä Dragtsman voisi olla ihan hyvä valinta. Kaveri tiedetään täällä jo sen verran hyvin, että ei tulisi mitään ihmeempiä yllätyksiä. Joku kaipas Lehkosuota, joka on muka parempi pelaajien kehittäjä, niin ei maajoukkuevalmentajan tehtävä ole kehittää pelaajia vaan peliä. Pelaajien kehittyminen tapahtuu seurajoukkueissa.

Juqzie
# 5.8.2010 15:57     X Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittakaa KUN suomi ei pääse kisoihin. Ei jos

Vierailija
# 5.8.2010 15:50     X Ilmoita asiaton viesti

Tää on taas nii tätä. Kitistään kun suomi ei pärjää ja vaihdetaan koutsia suurenmaailman malliin. Fakta on se että Suomen huuhkajat ovat armotta jäljessä Euroopan muuta tasoa. Valmentajassa ei ole vikaa. Uudistukset pitäisi aloittaa ruohonjuuri tasolta, ja satsata enemmän resursseja junioritoimintaan, jotta Suomella olisi edes joskus joukkue joka taitotasoltaan pääsisi esimerkiksi EM-kisoihin. Katotaan niitä koutseja sitten uudestaan kun on sellaiset pelaajat jotka voivat pärjätä.

Onhan se fakta että jos viisikymppinen Lahden "jumala-litti" edustaa Suomen parhaimmistoa, niin ei kovin hyvin mene.

Pena
# 5.8.2010 15:38     X Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama kunhan se ei ole Lehkosuo.

Vierailija
# 5.8.2010 15:35     X Ilmoita asiaton viesti

Eli siis esimerkiksi Hiddink tai Van Gaal ei sopisi Suomen valmentajaksi siitä syystä, että Suomelle ei sovi hollantilainen peli-identiteetti? Ei kai sillä nyt ole mitään väliä joukkueen pelityylille onko valmentaja mistä kotoisin. Pelityylit saattaa ihan vaihdella maan sisälläki. Tosin en kyllä Dragtsman valinnan puolesta liputa!

Opa
# 5.8.2010 15:32     X Ilmoita asiaton viesti

Ei kai se nyt automaattisesti tarkoita, että hollantilaista peli-identiteettiä oltaisiin Suomeen istuttamassa sellaisenaan. Mutta paljon hyvää olisi varmaan sieltä poimittavissa. Eräs Hollannissa aikanaan pelannut Jari voisi myös sopia johonkin rooliin tuohon valmennuskuvioon.

kootee
# 5.8.2010 15:18     X Ilmoita asiaton viesti

toivottavasti ei oo totta. Interin peli on aika kuraa näinäpäivinä. Yksi mestaruus onko siinä tarpeeksi näyttöä? Mitä on haettu? Lehkosuo parempi pelaajien kehittäjä!

Vierailija
# 5.8.2010 15:11     X Ilmoita asiaton viesti

Mitkä on Dragtsman näytöt valmentajana? Ei ole saanut Interistä irti sitä mitä tuolla materiaalilla pitäisi saada. Tusinatavaraa...

Winston Bogarde
# 5.8.2010 15:10     X Ilmoita asiaton viesti

Job Dragtsma on hollantilainen ja sopiiko hollantilainen peli-identiteetti Suomelle? Hyökkäys on paras puolustus ja sitä rataa... Eihän meillä ole niitä hyökkääjiä. Puolustuksen kautta kuten Hodgson teki on sopivampi tapa ja siihen kuvioon ei Dragtsma ole paras osanen.

Erik
# 5.8.2010 15:01     X Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se Kuusela kuitenkin oo paras kaikista. -86 kisoista jäätiin vaan pisteen päähän.

Vierailija
# 5.8.2010 14:50     X Ilmoita asiaton viesti

Mursu takaisin. Muurinen on kautta aikain menestynein futisvalmentajamme. Pystyy yhä ihmetekoihin valmentajana. On ikävä mursun viiksiäkin, jotka varmaan kasvaa takaisin vielä.

Baxter Building
# 5.8.2010 14:33     X Ilmoita asiaton viesti

"URHEILULEHDEN TIETOJEN MUKAAN"

-Tuo oli hyvä tarkennus, nimittäin jos tieto on peräisin urheilulehden toimituksesta, todennäköisesti uutinen on toimittajan arvaus.

TAMPESTERI
# 5.8.2010 13:38     X Ilmoita asiaton viesti

Ei ole uusi koutsi tämä herra. Sama maa, mutta eri nimi. Jos rahasta päästään sopuun. Jobi olisi huomattavasti halvempi vaihtoehto.

Maldini
# 5.8.2010 13:34     X Ilmoita asiaton viesti

Ei ole uusi koutsi tämä herra. Sama maa, mutta eri nimi. Jos rahasta päästään sopuun. Jobi olisi huomattavasti halvempi vaihtoehto.

Maldini
# 5.8.2010 13:33     X Ilmoita asiaton viesti

"Urheilulehden tietojen mukaan... "

eli Rönkä toimittajalle: "Keksi nyt sa&//&% joku juttu äkkiä sivujen täytteeksi!"

Juha
# 5.8.2010 13:27     X Ilmoita asiaton viesti

Ei Vatasesta tai Häkkisestä futishommiin ole, vaikka kovia nimiä moottoriurheilun pulella ovatkin. Dragtsmalle peukkua ja tuningviikselle monoa.

Einarinari
# 5.8.2010 13:19     X Ilmoita asiaton viesti

Ari tai Mika, olisivat olleet parempia vaihtoehtoja.

proffa
# 5.8.2010 13:12     X Ilmoita asiaton viesti

Olisi kerrankin valittu valmentaja, eikä sekundakoutsia jolla on hieno nimi.

Vierailija
# 5.8.2010 13:06     X Ilmoita asiaton viesti