Valikko

Tilaa lehti

Superjunnu ei ole kupla – "Hän korvaa Mikael Forssellin A-maajoukkueessa"

Toimitus 7.5.2012 14:25
Superjunnu ei ole kupla – "Hän korvaa Mikael Forssellin A-maajoukkueessa"

(J. Tamminen)

Urheilulehden Timo Innasen mukaan HJK:n kohulupaus Joel Pohjanpalo ottaa Mikael Forssellin paikan lähitulevaisuudessa Suomen jalkapallomaajoukkueessa.

Timo, Urheilulehti arvioi ennen kauden alkua 17-vuotiaan Joel Pohjanpalon nousevan suureen rooliin HJK:ssa jo debyyttikaudellaan, muut mediat olivat skeptisempiä. Onko Pohjanpalon nousu maalipörssin ykkössijalle ollut kuitenkin sinullekin yllätys?

Ei missään nimessä. Hänestä oli helppo povata komeettaa, joka tulee mättämään ison kasan maaleja Veikkausliigassa. Alkukaudella nuorukainen on vakiinnuttanut asemansa selkeänä HJK:n ykköshyökkääjänä.

Uskon, että teinisensaatio viimeistelee tällä kaudella noin 20 osumaa, mikäli hän pelaa kauden loppuun asti HJK:n riveissä. Pyydän kiinnittämään huomiota Pohjanpalon pelaamisessa erityisesti siihen, kuinka laajalla säteellä hän tekee kentällä töitä pallottomanakin. Hän ei ole vain yksipuolinen maalintekijätyyppi, vaan hyökkääjä osaa edesauttaa joukkueensa hyökkäyspeliä myös muilta osin.

Olet ollut nostamassa Pohjanpaloa jo vahvasti Suomen A-maajoukkueen mukaan, vaikka hänellä ei ole juurikaan kokemusta edes U21-maajoukkueesta. Miksi ihmeessä?

Pohjanpalo on Jere Urosen tavoin niin harvinaislaatuinen erityislahjakkuus, että heille pitää tehdä nopea väylä A-maajoukkueeseen. Toivon sydämeni pohjasta, että Mixu Paatelainen uskaltaa nostaa nuorukaiset jo kesäkuun Viron maajoukkueturnaukseen mukaan.

He ovat laadukkaita pelaajia, joilla on taatusti annettavaa jo tulevissa MM-karsinnoissa, ei välttämättä vielä avauskokoonpanon vakioniminä, mutta ainakin vähintään vaihtopelaajan roolissa.

Kirjoitit taannoin Urheilulehdessä, että Pohjanpalo korvaa tulevaisuudessa Mikael Forssellin A-maajoukkueessa. Oletko edelleen sitä mieltä?

Totta kai. En yllättyisi, vaikka se tapahtuisi jo tulevan syksyn aikana. Forssellin ura huipputasolla vetelee viimeisiään, kun taas Pohjanpalo on vasta hiljalleen nousemassa kohti kirkkainta huippua. Hänessä on ehdottomasti ainesta kehittyä Teemu Pukkia paremmaksi hyökkääjäksi.