Valikko

Ratkeaako Suomi-futiksen mestaruus tähän? – ”Alkukauden floppi herännyt”

Toimitus 22.5.2012 10:08
Ratkeaako Suomi-futiksen mestaruus tähän? – ”Alkukauden floppi herännyt”

(J. Tamminen)

Urheilulehden Timo Innasen mukaan HJK esiintyi rohkaisevasti kotikentällään voittamalla FC Hongan 3-0. Mestarisuosikista ei ole epäselvyyttä.

Timo, oliko HJK pelillisesti FC Honkaa noin selvästi edellä?

Ei ottelu missään nimessä aivan yhtä selkeä ollut kuin mitä numerot kertovat, mutta kokonaisuutta ajatellen voitto meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen. Siitä ei ole kahta sanaa. HJK oli etenkin keskialueella Honkaa selvästi hallitsevampi ja aggressiivisempi osapuoli, vaikka ajoittain espoolaisseuran keskialueen kaksikko Duarte Tammilehto-Juuso Simpanen onnistuikin pyörittämään joukkueensa peliä mallikkaasti.

Silti, etenkin kotijoukkueen laitapelaaminen oli kuitenkin taas kerran liian vahvaa myrkkyä Honka-puolustukselle. Espoolaiset joutuivat sortumaan virheisiin, kun isännät jyräsivät vaarallisiin maalintekotilanteisiin useimmiten laitojen kautta. Sebastian Mannström, Sebastian Sorsa, Demba Savage ja Erfan Zeneli olivat ärhäkkäällä pelipäällä laidoillaan.

Kirjoitit viime viikon Urheilulehdessä, että Rasmus Schüller on ollut alkukauden pettymys. Miten hän esiintyi HJK:n pelintekijänä vanhaa seuraansa vastaan?

Hän oli ehdottomasti yksi kentän avainpelaajista. Hänen roima tasonnostonsa oli monessa mielessä ratkaiseva lopputuloksen kannalta. Nuorukainen näytti ennakkoluulottomilla otteillaan, että hänen potentiaalinsa on kiistatta valtaisa.

Edelleen keskikenttäpelaajalle sattui ottelun aikana joitain mustia hetkiä, mutta nyt herran esityksessä oli vihdoin näkyvissä merkkejä siitä, että mies kykenee nousemaan HJK:n pelilliseksi kapellimestariksi. Alkukauden floppi on herännyt.

Tuleeko HJK olemaan kuluvalla kaudella sarjassa yhtä ylivoimainen kuin se oli viime sesongilla?

Ei varmasti tule. Täytyy muistaa, että HJK:n pelissä on edelleen selkeitä puutteita, joiden vuoksi menestyminen esimerkiksi eurokentillä tulee olemaan tänä vuonna kovin vaikeaa. Kirjoitan näistä asioista lähiviikkoina lehdessä.

Kotimaan kentillä uskon, että vain FC Interillä on aitoja eväitä haastaa Antti Muurisen suojatit – pitkässä juoksussa. Uskon, että turkulaisjoukkue roikkuu HJK:n kannoilla pitkälle syksyyn, mikäli joukkue vahvistaa kokoonpanoaan keskikesällä muutamalla täsmähankinalla. Tällä hetkellä joukkueen pelaajamateriaali on auttamatta liian kapeahko syksyn mestaruustaistoa silmälläpitäen.