Valikko

Palaako Mikael Forssell Suomeen? – ”Arvo pelaajamarkkinoilla romahtanut”

Toimitus 8.5.2012 17:05
Palaako Mikael Forssell Suomeen? – ”Arvo pelaajamarkkinoilla romahtanut”

(J. Tamminen)

Urheilulehden Timo Innanen uskoo A-maajoukkuehyökkääjä Mikael Forssellin jatkavan uraansa ulkomailla, vaikka tiettävästi hyökkääjää on tarjottu myös muutamille Veikkausliiga-seuroille.

Timo, Leedsistä lähtöpassit saanut Mikael Forssell etsii uutta seuraa. Häntä on tiettävästi kaupiteltu eri Veikkausliigaseuroille. Mistä se kertoo?

Se kertoo omaa karua kieltään siitä, että 31-vuotiaan hyökkääjän arvo pelaajamarkkinoilla on suorastaan romahtanut. Vuodet Saksassa Hannoverin riveissä ja etenkin kulunut kausi Leedsin riveissä osoittivat kiistatta sen, että herran pelillinen taso on laskenut kuin lehmän häntä, jonka vuoksi maalit ja peliaika ovat olleet kortilla.

Forssellin uran kaari on kääntynyt jyrkkään laskuun. Kuilu on ollut käsittämättömän syvä. Ilkeät loukkaantumiset vuosien varrella ovat omalta osaltaan ahmaisseet parhaan terän ja itseluottamuksen A-maajoukkuehyökkääjän otteista – valitettavasti. Yllättyisin suuresti, mikäli hän onnistuisi saamaan vielä jollain ilveellä sopimuksen jostain eurooppalaisesta laatuseurasta. Se on äärimmäisen epätodennäköistä.

Urheilulehden tietojen mukaan HJK ei ole kiinnostunut Forssellista. Onko se outoa?

Ei tietenkään ole. Miksi olisi? HJK:lla on jo riveissään aivan riittävästi laatuhyökkääjiä – ilman Forssellin mukaantuloakin.

Esimerkiksi Sherif Ashraf nousee penkiltä vielä merkittäväksi profiilikärjeksi, kunhan vain saa pelituntumansa kohdalleen. Egyptiläinen on ollut vielä selvästi keskenkuntoinen, mutta hänen suhteensa ei kannata olla huolissaan.

Hänestä tulee olemaan vielä valtavasti apua Joel Pohjanpalolle ja kumppaneille kauden edetessä. Hän on täysin erityylinen kuin muut HJK-kärjet, ja se koituu jatkossa joukkueen vahvuudeksi hyökkäyspeliä ajatellen. Ja toki täytyy muistaa myös se, että sairastuvalla alkukauden viettänyt Berat Sadik palannee kehiin viimeistään syksyllä – todennäköisesti jo aiemmin.

Millä liigaseuralla voisi olla varaa kiinnittää Forssell loppukaudeksi riveihinsä?

FC Inter lienee Veikkausliigajoukkueista ainoa edes teoriassa mahdollinen vaihtoehto, sillä halutessaan Inter-pomo Stefan Håkans voi raottaa paksua lompakkoaan. En kuitenkaan usko, että turkulaisseura pohtii tällä hetkellä kovin vakavissaan Forssellin hankkimista, sillä yhden kärjen taktiikka kolossaalisen Irakli Sirbiladzen johdolla on toiminut tähän mennessä loisteliaasti.

Toisaalta loukkaantumisten sattuessa tilanne voi muuttua nopeastikin. Olettaisin silti, että Inter etsii riveihinsä vahvistuksia ensisijaisesti puolustukseen ja keskikentälle, sillä näille sektoreille ei ole asettaa penkiltä juurikaan päteviä korvaajia.