Valikko

Tilaa lehti

Mestaruustaiston kannalta elintärkeä matsi – "Interillä sauma voittoon"

Toimitus 6.7.2012 23:44
Mestaruustaiston kannalta elintärkeä matsi – "Interillä sauma voittoon"

Pim Bouwman (J. Tamminen)

Urheilulehden jalkapallotoimittaja Timo Innasen mukaan lauantaina pelattavassa Veikkausliigan huippuottelussa on isot panokset.

Timo, FC Inter kohtaa HJK:n kotikentällään lauantaina. Onko sarjassa kolmantena majailevalla turkulaisjoukkueella mahdollisuuksia sarjakärkeä vastaan?

Ilman muuta. Vaikka Inter on esiintynyt heikosti viime otteluissaan, olen täysin varma, että Veritas Stadionilla sinimustat ovat jälleen tulta ja tappuraa. Job Dragtsman ja joukkueen tehtävää auttaa kovasti se, että avainpelaajista mukana ovat todennäköisesti taas huipputärkeä maalivahti Magnus Bahne, keskikentän dynamo Joni Kauko ja koko alkukauden sivussa ollut ykköstoppari Babacar Diallo. Myös vauhdikas laituri Guy Gnabouyou tuo oman lisämausteensa laitapeliin.

Viime aikoina Interin penkki on täyttynyt lähes pelkästään kokemattomista junnuista, ja kun vielä avainpelaajat pelintekijä Pim Bouwmanin johdolla ovat olleet hieman väsyneitä, niin ei ole lopulta ollut suuri ihme, että tulokset ovat jääneet hyvin vaisuiksi.

Onko Inter edelleen HJK:n ainoa todellinen uhka mestaruustaistoa ajatellen?

Se on juurikin näin. Vaikka esimerkiksi IFK Mariehamn on yllättäen kiilannut hetkellisesti kaksikon väliin sarjataulukossa, niin fakta on se, että todellisuudessa juuri HJK ja Inter ovat ne joukkueet, jotka ratkaisevat liigamestaruuden keskenään tällä kaudella.

Inter ehti näyttää voimakkaasti jo alkukauden aikana, että vaikka sen pelaajamateriaali on kieltämättä äärimmäisen kapea, niin parhaimmillaan ryhmän pelillinen tasapaino on ehdottomasti sarjan parasta sorttia. Se on pitkälti Dragtsman ansiota, joka on Veikkausliigan paras valmentaja organisoimaan joukkueensa peliä.

Veikkausliigakausi 2012 alkaa olla nyt puolen välin krouvissa, joten panokset alkavat vain koko ajan kasvaa. Se on upea asia kotimaisen jalkapallon ystävien kannalta.

Millaisen vinkin antaisit ottelusta vedonlyöjille?

Inter tarvitsee ottelusta kuumeisesti voiton, kun taas HJK:n katseet ovat väistämättä jo hieman enemmän tulevassa huippumerkittävässä Reykjavik-ottelussa.  Sen vuoksi vaaka kallistuu kotijoukkueen suuntaan. Inter nujertaa HJK:n lukemin 2-1.