Valikko

Tilaa lehti

Kapteeni huippuvireessä - "Kentän ehdoton kuningas"

Toimitus 10.7.2012 12:25
Kapteeni huippuvireessä - "Kentän ehdoton kuningas"

Toni Kolehmainen ( J. Tamminen)

Urheilulehden Timo Innanen oli positiivisesti yllättynyt Marko Rajamäen suojattien peliesityksestä eilen FC Honkaa vastaan.

Timo, TPS otti makean 2-1 voiton FC Honkasta kotikentällään. Onko TPS:n peli kehittynyt alkukaudesta?

On, ilman muuta. Vaikka TPS edelleenkin hyökkää paikoitellen liikaakin lähes pelkästään nopeasti pystysuuntaan, on joukkue onnistunut silti myös hivenen monipuolistamaan hyökkäämistään ja lisäämään pallonhallintaansa. Tästä suurin kiitos lankeaa kapteeni Toni Kolehmaiselle, joka on löytämässä huippuvireensä kreivin aikaan. Hän oli eilen kentän ehdoton kuningas. Kolehmainen rytmitti joukkueen peliä säntillisesti keskialueella ja kantoi ison vastuun pelin avaamisesta jo alhaalta asti, koska Jaakko Nybergin ja Jani Tanskan vahvuudet eivät ole pelin avaamisessa.

Kirjoitit viime viikolla Urheilulehteen artikkelin kiintoisasta pelimiehestä nimeltä Petteri Pennanen. Miten kuvailisit hänen peliesitystään?

Pennanen oli jälleen väläyttelijä, joka pelasi näyttävästi mutta tehottomasti. KuPS-kasvatin on nostettava suoritustasoaan jatkossa. Se on ihan selvä asia. Rahkeita Pennasella on selvästi parempaan, mutta tietynlainen huolimattomuus – etenkin maalintekotilanteissa – vaivaa edelleen miestä. Iloisena asiana TPS:n kannalta voi tosin pitää sitä, että Kolehmainen ja Pennanen pelasivat eilen pitkästä aikaa hyvin yhteen ja tukivat osuvasti toisiaan, vaikka välillä kaksikon välinen etäisyys venyikin liian pitkäksi.

Mikä osa-alue TPS:n pelissä toimi parhaiten?

Koko joukkueen yhtenäinen ja aggressiivinen puolustuspelaaminen toimi loisteliaasti, varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Honka jäätyi keskialueella täydellisesti turkulaisjoukkueen kovan prässin alla. Juuso Simpanen ja Duarte Tammilehto sulivat täydellisesti Kolehmaisen ja kumppanien käsittelyssä. Asetelma oli vähän kuin isät vastaan pojat. Se oli Hongan näkökulmasta pääosin karua katseltavaa, vaikka toisella jaksolla espoolaisjoukkue pääsikin selvästi paremmin peliin mukaan. Siitä huolimatta TPS onnistui pitämään tiiviillä puolustuspelillä vierasjoukkueen pois vaarallisilta maalintekopaikoilta.