Valikko

Tilaa lehti

Tyly arvio - "Liverpool otti järkyttävän suuren riskin"

Toimitus 1.6.2012 13:46
Tyly arvio - "Liverpool otti järkyttävän suuren riskin"

Getty Images

Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä ei usko Brendan Rodgersin palauttavan menestyksen päiviä takaisin Liverpooliin.

Jukka, Liverpool nimitti Brendan Rodgersin uudeksi managerikseen. Miten kommentoit valintaa?

Liverpool teki rohkean, mutta samalla myös järkyttävän kovan riskiratkaisun. Rodgers kuuluu kiistatta uuden valmentaja-aallon mielenkiintoisimpiin nimiin ja ehdottomiin pallonhallintajalkapallon kannattajiin. Kukaan ei voi myöskään vähätellä tai kiistää sitä upeaa työtä, jota hän teki Swanseassa. Mutta kaiken hyvän vastapainoksi Rodgers on vielä erittäin kokematon kortti valmentajana. Hän on toiminut managerina vasta neljä kautta ja ainoa seura, jossa hän on onnistunut, on ollut Swansea. Readingista hän sai potkut ja Watfordin hän luotsasi avauskaudellaan Championshipissä 13:nneksi. Rodgers voi olla Man of the Moment, mutta ei vielä vakiintunut ja vakuuttavat näyttönsä antanut manageri.

Miten Rodgersin auktoriteetti riittää johtamaan Liverpoolin tasoista seuraa?

Rodgers oli Swanseassa erittäin pidetty valmentaja pelaajien keskuudessa, mutta on muistettava, että hän johti Swanseaa vain hyvinä aikoina. Joukkue nousi Valioliigaan ja oli sielläkin kauden komeettajoukkue. Sellaisessa ilmapiirissä kaikilla on hauskaa ja elämä on ruusuista. Liverpoolissa edessä on uudet haasteet. Kaikista vaativin haaste on se, kuinka Rodgers saa Liverpoolin brittisiiven johtavat pelaajat Steven Gerrardin johdolla pallonhallintaan perustuvan pelitavan taakse - ja onko Liverpoolissa ylipäätään sellaisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan pallonhallintajalkapalloa. Rodgersin onnistumessa Anfieldilla korostuu se, tuleeko Liverpoolille - kuten on suunniteltu - uusi urheilutoimenjohtaja ja onko hän vankkumaton pallonhallintamies. Louis van Gaal olisi tässä suhteessa erinomainen valinta.

Miten tärkeää Rodgersin kannalta ovat tulokset?

Se riippuu siitä, palkkaako Liverpool sellaisen urheilutoimenjohtajan, joka seisoo pallonhallinnan ja Rodgersin takana. Jos palkkaa, tulosten tekemisellä on silloin enemmän aikaa. Ei vuosia, mutta Rodgers voisi kestää jopa yhden heikon kauden - siis tuollaisen sijoituksen jopa sijoille 7-10. Totta kai  jos tulokset ovat todella surkeita, silloin Rodgersia ei pelasta mikään. Tulosten merkitystä korostaa se, että tuloksilla on suuri merkitys siinä, miten vahvassa otteessa hän saa pidettyä Liverpoolin pukukopin. Jos tulokset eivät ole heti kauden alusta alkaen hyviä, Liverpoolissa voi käydä sama ilmiö kuin Chelseassa viime kaudella ja pelaajat alkavat menettää uskoaan Rodgersiin. Silloin helvetti on helposti irti, eikä irti päässeen helvetin saaminen takaisin pulloon ole helppoa.

Eli mikä on ennusteesi Rodgersin suhteen? Palauttaako hän kunnian päivät Anfieldille?

Olisin siitä todella yllättynyt, jos näin kävisi. Itse uskon enneminkin siihen skenaarioon, ettei Rodgers kestä  lauteilla koko kautta.