Valikko

Tässä ovat Veikkausliigan aliarvostetuimmat pelaajat

Timo Innanen 14.3.2010 09:24
Tässä ovat Veikkausliigan aliarvostetuimmat pelaajat

J. Tamminen

Urheilulehden Timo Innanen listasi viisi Veikkausliigan aliarvostetuinta pelaajaa. Innanen nimesi Innasen Veikkausliigan aliarvostetuimpien pelaajien joukkoon

1. Sampsa Timoska, MYPA
Monipuolinen pelaaja, joka pelaa korkealla tasolla sekä topparina että laitapuolustajana. Arvo joukkueelle näkyy korostetusti silloin, kun Timoska on sivussa pelikentiltä. Viime kaudella kouvolalaisten puolustus alkoi välittömästi haparoida, kun puolustaja joutui loukkaantumisen takia pitkäksi aikaa sairastuvalle. Timoska on ehtinyt edustaa urallaan myös Englannin mestaruussarjassa pelaavaa Queens Park Rangersia kahden kauden ajan. Konkari palasi Suomeen 2008, ja on siitä asti edustanut kouvolalaisseuraa. Suomen mestaruuden kaudella 2005 voittanut Timoska on tulevallakin kaudella ensiarvoisen tärkeässä asemassa alakerran johtohahmona.

2. Jyri Hietaharju, VPS
Vaasalaisten elintärkeä yleispelaaja on jäänyt monelle jalkapallon ystävälle tuntemattomaksi. Monikäyttöinen keskikenttämies on parhaimmillaan keskikentällä joko puolustavana tai hyökkäävänä keskiakselin veturina. Hietaharju on ollut jo vuosien ajan vaasalaisten yksi tärkeimmistä pelaajista – sekä pukukopissa että kentällä. Vaasalaisten mahdollisuudet lepäävät jatkossakin suurelta osin seinäjokelaislähtöisen pelaajan varassa. Mikäli Hietaharju onnistuu vielä nostamaan pykälän verran profiiliaan viime kaudesta, voi lievästi heikentynyt vaasalaisseura karistaa putoamispeikon jo hyvissä ajoin niskastaan.

3. Rami Hakanpää, FC Honka
Espoolaisten puolustuslinjan kulmakivi nro 1. 2007 HJK:sta Honkaan siirtynyt porilaiskasvatti on kärsinyt urallaan runsaasti loukkaantumisista. Nuoruusvuosinaan pääosin keskikentällä häärinyt Hakanpää esiintyy nykyään säännöllisesti topparin tontilla – ja loistavasti esiintyykin. Hän oli jo HJK-aikanaan pelaajien ja kannattajien keskuudessa erittäin arvostettu pelaaja, ja vastaavan aseman Hakanpää on sementoinut itselleen myös espoolaisseurassa. Kapteenin merkitys etenkin joukkueen pelinavaamisessa on hyvin tärkeä. Hän näyttää kokemuksellaan ja esimerkillään oikeanlaista mallia suhteellisen nuorelle Honka-ryhmälle. Suuren yleisön keskuudessa ei vieläkään täysin ymmärretä, kuinka kovan luokan topparista todellisuudessa on kyse.

4. Mikko Innanen, FC Haka
Väärin. Kyseessä ei ole Urheilulehden toimittajan veli. Ei edes sukulainen. Eikä edes tuttu. Mikko Innanen on sen sijaan aliarvostettu jalkapalloilija, joka on esiintynyt vakuuttavasti FC Hakan riveissä jo peräti kymmenen vuoden ajan. TPV-kasvatti on säilyttänyt tasonsa vuosi toisensa jälkeen ja ollut keskeisessä asemassa valkeakoskelaisten hyökkäyspelissä. Laidalla parhaiten viihtyvä tuulennopea Innanen on esiintynyt myös kärkipelaajana Hakan riveissä. Ulkomaillakin kiinnostusta herättäneellä pelaajalla on potentiaalia vielä nähtyä parempaan, mutta heikohko viimeistylytaito on jarruttanut urakehitystä. Tulevalla Veikkausliigakaudella Innasen on jälleen kannettava kortensa kekoon, jotta hakalaiset voivat juhlia muuallakin kuin Onnelassa.

5. Mika Niskala, IFK Mariehamn
Moderni keskikenttäpelaaja, joka on edelleen ahvenanmaalaisjoukkueen pelin sielu. Komea liigaura FC Interissä sekä IFK Marienhamnissa. Niskala kuuluu niihin pelaajiin jotka laittavat itsensä kentällä aina täysillä likoon. Keskikentän keskustassa peliä rytmittävä Niskala kuului nuoruudessaan myös 81-ikäluokan poikamaajoukkueeseen. Ahvenanmaalla suurta suosiota ja arvostusta nauttivan Niskalan peliotteet ovat säilyneet hämmästyttävän tasaisina läpi koko uran ajan. Tulevalla kaudella kippari on jälleen uuden haasteen edessä; kuinka saada viime kaudesta aavistuksen verran heikentynyt seura jälleen tosissaan taistelemaan jopa mitalisijoista? Siinä on luottomiehelle haastetta kerrakseen.

Seuraa Urheilulehteä Facebookissa tämän linkin kautta:

http://www.facebook.com/pages/Urheilulehti/358693599850?ref=ts

Kommentit (57)

Kirjoita kommentti

Onhan tää lista poikkeuksellisen mainio.Ei aina lubia ja honkaa.

Vierailija
# 19.3.2010 14:44     X Ilmoita asiaton viesti

Missä Dickson ja Venäläinen?

Vierailija
# 18.3.2010 12:14     X Ilmoita asiaton viesti

Missäs Kupsin Dickson on? Jo se ettei Urheilulehti reagoinut miehen puolen vuoden jatkosopimukseen KuPSissa osoittaa kuinka aliarvostettu pelaaja on kyseessä. Vaikka Savossa miestä hehkutetaan maasta taivaaseen, ei netissä hirveästi jatkosopimusta ole noteerattu. Kyseessä kuitenkin liigan taitavin pelaaja ja asenteen kohdalla ollessa ylivoimaisesti paras.

# 15.3.2010 22:35     X Ilmoita asiaton viesti

vanninen on hyvä nimi

Vierailija
# 15.3.2010 17:54     X Ilmoita asiaton viesti

Itte pistäisin Hakanpään tilalle Eéro Korteen tai Jukka Vannisen , muuten sama.

AV
# 15.3.2010 15:46     X Ilmoita asiaton viesti

Listoissa ei ole aukotonta oikeaa ja väärää mutta tämä Innasen jono on melko hyvä.Yliarvostetuissa olin eri linjoilla.

Vierailija
# 15.3.2010 12:27     X Ilmoita asiaton viesti

Onhan listoja niin monta kun osallistujia mutta kaikki näistä pelaajista on jollakin tapaa aliarvostettuja.Ali ja yliarvostettujen oikeaan järjestykseen laittaminen on tietysti vaikeaa. UL vihreä peukku että V-liiga kiinnostaa!jalkapalloihmiset kärsii alemmuuskompleksista mutta onneksi UL yrittää edes tehdä jotain kotimaisen jalkapallon eteen.Innasen joukkueanalyysit ja Kauhalan pelaajajutut ovat parasta antia lehdessänne.Silti Muurisen haukkumisen on loputtuva.Sitä harrastaa Innanen, Kauhala ja Röngä.Unohtakaa jo antti.Muurinen ón vain tavallinen valmentaja.

Vierailija
# 15.3.2010 07:56     X Ilmoita asiaton viesti

Paajanen lienee enemmän yliarvostettu,

Vierailija
# 15.3.2010 07:00     X Ilmoita asiaton viesti

Oma lista olisi aika lähellä tässä:

1. Jukka Vanninen, FC Lahti
2. Severi Paajanen, Inter Turku
3. Mika Niskala, IFK Marienhamn
4. Jyri Hietaharju, Vaasan Palloseura
5. Kristian Kojola, Tampere United

Reijo
# 15.3.2010 00:28     X Ilmoita asiaton viesti

Isooo kättä jokasesta Veikkausliiga koskevasta uutisesta

pallo
# 14.3.2010 21:57     X Ilmoita asiaton viesti

Mistähän mediasta tämä eräs Vierailija puhuu, joka väittää että Timoska ja Hakanpää ovat median silmissä vain ok pelaajia? Ensinnäkin Veikkausliigaa seuraavaa mediaa ja toimittajia on niin vähän, ja vähienkin asiantuntemus on hyvin kyseenalaista. Veikkaaja on kuitenkin rankannut ainakin Hakanpään kausiennakossaan liigan tähtipelaajaksi. Tavallinen tuulari ei toki välttämättä tiedä kuka Hakanpää on, mutta FF2:n virallisen totuuden mukaan hän on ollut laatutoppari jo monta vuotta.

Vierailija
# 14.3.2010 18:38     X Ilmoita asiaton viesti

Eli aliarvostettuja.

Vierailija
# 14.3.2010 18:01     X Ilmoita asiaton viesti

Idiootit vauhdissa.Kyllähän Timoska ja Hakanpää ovat vielä median silmissä vaan ok pelaajia.

Vierailija
# 14.3.2010 17:59     X Ilmoita asiaton viesti

Annetaan anteeksi Innaselle, jotain pitää keksiä.

Vierailija
# 14.3.2010 17:55     X Ilmoita asiaton viesti

Innanen,hakanpää ja timoska ovat varmasti aliarvostettuja.Hyvä listaus Innaselta.

# 14.3.2010 17:50     X Ilmoita asiaton viesti

missä litti

Vierailija
# 14.3.2010 17:44     X Ilmoita asiaton viesti

missä jaakko nyberg, jarno heinikangas???

Vierailija
# 14.3.2010 15:38     X Ilmoita asiaton viesti

Veikkausliigan aliarvostetuin pelaaja: Ilja Venäläinen.

Vierailija
# 14.3.2010 13:06     X Ilmoita asiaton viesti

Timoska, Hakanpää, Innanen? Give me a break. Kaikki lajista mitään tajuavat rankkaavat Timoskan ja Hakanpään aivan liigan parhaiden puolustajien joukkoon. Innanen taasen oli ennen heikohkoa viime kautta (ja tätä pre seasonia) liigan parhaita laitureita.

Hietaharju ja Niskala, varmasti aliarvostettuja.

Asioidentuntija
# 14.3.2010 12:32     X Ilmoita asiaton viesti

Oo Jyri, Jyri! Hietaharju, kova karju.

Vie seuroista parhaimman menestykseen!

Suhina
# 14.3.2010 12:20     X Ilmoita asiaton viesti

Jonatan Johansson puuttuu listalta.

Vierailija
# 14.3.2010 11:50     X Ilmoita asiaton viesti

Jukka Vanninen puuttuu listalta.

Vierailija
# 14.3.2010 11:30     X Ilmoita asiaton viesti

Yleensä puolustavat keskikenttämiehet saa aliarvostusta osakseen, vaikka ne on molempiin suuntiin todella tärkeitä osasia. Toki asiaan on poikkeuksia, kuten toissa kautena FC Interin Dominic Chatto.

Painovirhepaholainen
# 14.3.2010 11:20     X Ilmoita asiaton viesti

hakanpään voi todeta olleen aliarvostettu Hongan menestystarinassa.Vähän on sentään mies saanut viime vuosina arvostusta.Lista on melko ok mutta missä Sakke Saarinen?

TamU
# 14.3.2010 11:11     X Ilmoita asiaton viesti

Loistava listaus Timo! Jatka samaan malliin!

Sepe
# 14.3.2010 11:09     X Ilmoita asiaton viesti

Hakanpää on ollut jo vuosia yksi Jalkapalloliigan arvostetuimmista puolustajista. Viime kaudella suurin osa katsojista rankkasi hänet kauden parhaaksi toppariksi.

Seppo Lovi
# 14.3.2010 11:05     X Ilmoita asiaton viesti

Mitä muut mieltä?Top5 on kaikilla varmaan erilainen.Timoska ja Hakanpää kuuluvat varmasti joka listalle.

Vierailija
# 14.3.2010 10:30     X Ilmoita asiaton viesti

Timoska kuuluu maajoukkueeseen.

Vierailija
# 14.3.2010 10:27     X Ilmoita asiaton viesti

Oikeudenmukainen rankkaus.Hyvä Innanen.

Vierailija
# 14.3.2010 10:22     X Ilmoita asiaton viesti

Ai että Rami Hakanpää aliarvostettu? Käsittääkseni sitä pidetään ihan yleisesti liigan top3-topparina, muut olivat viime kaudella Lindström ja Lyyski.

Muutenkin jokaista näistä pidetään vähintäänkin joukkueidensa avainpelaajina. Olet ehkä listannut ennemminkin pelaajat, joista kukaan ei lopulta noussut maajoukkuetasolle, vaikka odotuksia kyllä oli.

Aliarvostettuna pitäisin esimerkiksi Tamussa ensi kaudella pelaavaa Kristian Kojolaa, joka on noussut vaivihkaa hyväksi liigatason toppariksi. Laitapakit ovat tyypillisesti kaikkein aliarvostetuimpia, lahtelaiset Eerola ja Hauhia ovat tästä tyyppiesimerkkejä. Nylundiakin pidettiin parhaimmillaankin kelvottomana, vaikka hänelle olisi varmasti löytynyt ottajia ulkomailtakin sieniliigavisiitin jälkeen.

Vierailija
# 14.3.2010 09:51     X Ilmoita asiaton viesti