Valikko

Tähän kaatui kansankoti - "Siihen voi kaatua myös Englanti"

Toimitus 12.6.2012 00:34
Tähän kaatui kansankoti - "Siihen voi kaatua myös Englanti"

Getty Images

Gert Remmel nostaa Ukrainan todelliseksi kauhukuvaksi Englannille. Ruotsi pelasi sen sijaan itsensä niin ahtaaseen rakoon, ettei sieltä ole paluuta.

Gert, Ukraina löi Ruotsin maanantai-illan myöhäisottelussa 2-1. Kiihotuitko?

Pikkuisen. Ukrainan pelaaminen oli monipuolista ja etenkin sen keskikenttä pelasi erittäin järkevästi Ruotsin keskikenttään verrattuna. Itse asiassa koko ottelu ratkesi keskikenttien väliseen taisteluun. Ukraina pystyi kontrolloimaan ja rytmittämään pelaamista paremmin. Oikeastaan ainoa miinus Ukrainan keskikentän pelaamisessa oli se, etteivät he juurikaan käyttäneet tehokkainta asetta Ruotsin kaltaisen konservatiivisen aluepelin murtamiseen. Yleensä konservatiivinen aluepeli murretaan siten, että ensin annetaan lyhyt lateraali ja heti perään yhdellä kosketuksella nopea syöttö linjan läpi. Tätä asetta Ukraina ei juurikaan käyttänyt. Mutta tämä oli pieni miinus verrattuna Ruotsin keskikentän pelaamiseen. He eivät juurikaan saaneet rakennettua peliä keskustan kautta. Zlatan Ibrahimovic pelasi kyllä hyvin, mutta hänelle ei yksinkertaisesti saatu luotua riittävästi tilanteita.

Miltä Ukrainan ja Ruotsin jatkonäkymät näyttävät?

Ruotsi pelasi itsensä ahtaaseen paikkaan, josta on vaikea enää tulla kunnialla ulos. Ukrainalla on sen sijaan kaikki mahdollisuudet mennä jopa jatkoon tästä lohkosta. Jos Andrei Shevtshenko pystyi boxin sisällä pelaamaan noin hyvin Olof Mellbergiä ja jopa siinä toisessa maalissa Zlatan Ibrahimovicia vastaan, on vaikea nähdä, miksei hän pystyisi pelaamaan samalla tavalla John Terryä ja Jolean Lescottia vastaan. Ukrainalla on kaikki mahdollisuudet lyödä Englanti, varsinkin, kun sillä on kotikenttä tukenaan. Normaalissa sarjaottelussa kotikenttäedun on laskettu olevan 0,6 pistettä. Tällaisessa EM-kisojen kaltaisessa turnauksessa, jossa takana on koko maa, etu on todennäköisesti aavistuksen isompi, jopa 0,8 pistettä.  Maanantaina Ukraina käytti tämän edun Ruotsia vastaan hyväkseen – ja uskon, että se pystyy käyttämään tämän edun myös Englantia vastaan.

Lisää aiheesta