Valikko

Surkea kausi Valioliigassa - "Mestaruus menee tusinamestarille"

Toimitus 1.5.2012 14:14
Surkea kausi Valioliigassa - "Mestaruus menee tusinamestarille"

Getty Images

Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä sanoo, että Valiooliiga saa tällä kaudella tusinamestarin. Riippumatta siitä, onko mestarin nimi Manchester City vai Manchester United.

Jukka, Manchester City otti vahvan niskalenkin Valioliigan mestaruudesta kaatamalla Manchester Unitedin kotonaan 1-0. Oliko Cityn voitto ansaittu?

Siitä ei ole kahta sanaa. Manchester United pelasi keväällä erinomaisia otteluita, mutta viime otteluissa se masiinasta on alkanut selvästi veto loppua.  Manchester United oli maanantaina yllättävänkin vaisu, suorastaan vaatimaton. Se jäi Cityn jyrän alle, eikä pystynyt nousemaan sillasta edes ottelun loppuhetkillä. Ehkä tämä vuosisadan derbyksi ristitty yhteenotto kuvaa hyvällä tavalla koko Valioliigan kautta. Tämä kausi ei ole  samanlainen rapakausi kuin kaksi edelliskautta, mutta kyllähän fakta on se, että liigamestaruuden voittaa tällä kaudella halvalla. Manchester City on edelleen rakennusvaiheessa ja Manchester United on kalpea varjo siitä joukkueesta, jota johti Cristiano Ronaldo. Ja kuka keikkuu kolmantena? 2000-luvun surkein Arsenal. Tämän kauden mestaruus menee tusinamestarille.

Mutta eikö Citylle pidä kuitenkin antaa jonkinlainen tunnustus?

Totta kai pitää. Kauden alussa City pelasi sensaatiomaisen hyvin, mutta olisi voinut kuvitella, että joukkueen pelaamisen taso olisi kehittynyt kauden aikana. Mutta onkin käynyt juuri päinvastoin. City pelaamisen taso on laskenyt ja City saa kiittää Manchester Unitedia siitä, että se pääsi vielä mukaan mestaruustaisteluun. Toki City ansaitsee myös United-voitosta tunnustuksen. Se sulki ja sekoitti prässipelillään todella hyvin Manchester Unitedin pelintekemisen ja Unitedilla oli läpi ottelun vaikeuksia päästä pyörittämään peliä muualla kuin vaarattomilla ja paineettomilla alueilla. City loi enemmän tilanteita ja se olisi hyvinkin voinut voittaa suuremmillakin lukemilla. Mutta kysymys ei silti ollut Cityn ylivertaisuudesta, vaan vähintään yhtä paljon Manchester Unitedin heikkoudesta.

Joko mestaruustaistelu on ratkennut?

En nyt aivan vielä kuuluttaisi mestaria. Toki City on vahvoilla, mutta etenkin tulevan viikonlopun vierasottelu Newcastlessa on sellainen ottelu, jossa voi tapatua mitä tahansa. Vaikka City onkin nyt voittoputkessa, se ei silti ole samalla tavalla pysäyttämätön kone kuin syksyllä. Pidän toki Citya suosikkina Newcastlessa ja jos City voittaa Newcastlen, se voittaa viimeisessä ottelussa pystyyn QPR:n. Manchester United hoitaa Swansean helposti, eikä nykykuntoisesta Sunderlandistakaan ole sen pysäyttäjäjäksi, jos United pelaa viimeisessä ottelussa vielä oikeasti mestaruudesta. Mutta odotetaan vielä ja tuuletellaan vasta kahden viikon päästä.