Valikko

SJK iskemässä kätensä syvälle – "Boströmin valmentama peli oli helvetin köyhää!"

Henri Inki 17.2.2017 14:53
SJK iskemässä kätensä syvälle – "Boströmin valmentama peli oli helvetin köyhää!"

© All Over Press

Iltalehti uutisoi, että Sixten Boström on SJK:n uusi päävalmentaja. Urheilulehden jalkapalloasiantuntia Jussi Leppälahti ottaa kiinni Boströmin mahdolliseen sopimukseen SJK:n kanssa.

Jussi, millaisia mietteitä nousee mieleen Sixten Boströmin viime vuosista?

”Viimeiset kaksi vuotta Boström vietti Yhdysvalloissa, jossa hän toimi MLS-liigassa apuvalmentajana. On selvää, että sellaiseen pestiin ei mennä analysoimaan vastustajia ilman kompetenssia. Sisällön puolesta pesti Columbus Crew´n apuvalmentaja on varmasti ollut opettavaa aikaa, jossa hän on paiskonut hommia kovalla intensiteetillä. Mutta mielenkiintoisia kysymyksiä tässä herää…”

Veikkausliigassahan homma ei toiminut yhtään, kun hän sai potkut HJK:sta kesken sopimuskauden?

”Tässä päästään hänen suurimpaan ongelmaan eli itse peliin sekä täsmävalmentamiseen. Seurasin HJK:ta tarkasti vuosina 2013 ja 2014. Usein puhutaan, että peli kertoo kaiken. Ja jos näin on, niin Boströmin kohdalla se tarkoitti sitä, että se oli helvetin köyhää. HJK:n pelaamisessa ei ollut tietoakaan täsmävalmennuksesta. Suuntaviivoja oli havaittavissa, mutta näytti äärimmäisen sattumanvaraiselta, miten treeneistä hän pystyi saamaan asioita itse otteluihin. Simo Valakari on ollut jopa pakkomielteisen täsmällinen pelillisissä asioissa ja taktisten nyanssien hieromisessa. Hän nosti SJK:n toiminnan korkealle tasolle, joihin joukkue ja pelaajat tottuivat. Ensi kaudella SJK menee abstraktiseen pelimalliin, joka voi olla äärimmäisen vaarallista. Täytyy kuitenkin muistaa yksi oleellinen asia: on nähtävä 10-15 ottelua joukkueelta Boströmin alaisuudessa, sitten olemme viisaampia asiasta.”

Tästä linkistä pääset lukemaan Leppälahden analyysin Valakarin potkuista. Myös Topias Kauhala otti kovin sanankääntein kiinni SJK:hon - tekstiin pääset tästä linkistä.

Valakarin potkuista ensimmäisenä uutisoi SuomiFutis-sivusto.