Valikko

Simo Valakarin erottamisratkaisulle täystyrmäys - "Täysin käsittämätön ratkaisu"

Topias Kauhala 17.2.2017 13:23
Simo Valakarin erottamisratkaisulle täystyrmäys - "Täysin käsittämätön ratkaisu"

SJK erotti päävalmentajansa Simo Valakarin. Urheilulehden jalkapalloanalyytikko Jussi Leppälahti ei pysty ymmärtämään ratkaisua urheilullisesti.

Jussi Leppälahti, miten näet Simo Valakarin erottamisen pelillisesti katsottuna?

"Simo Valakari oli viime kauden Veikkausliigassa taktisen evoluution kannalta täysin oleellinen valmentaja. Hän pakotti HJK:n pelillisesti kehittymään. Hänen SJK yksinkertaisesti oli pallonhallinnan laadun suhteen loppukaudesta ylivoimaisesti paras joukkue. Oli taktiseen evoluutioon liittyviä oivalluksia, oli hyvä peruspelipaketti, oli tasapainoista tilanteenvaihtopelaamista. Se oli yksinkertaisesta hyvää jalkapalloa. Valakari on pelin kuningas tällä hetkellä. Sen takia Mika Lehkosuokin huomasi, että tässä pitää ottaa José Riveiro HJK:hon ja painaa uusi vaihde silmään."

Miten ylipäänsä näet tällaiset erottamisratkaisut?

 "Tämä on täysin käsittämätön päätös, jos se seuraaja ei ole samalla tasolla. Uuden valmentaja pitäisi olla saman filosofian, ja saman teknisen laadun osaaja, eikä sellaisia hirveästi ole Suomessa. Mielenkiintoista tässä on myös se, miten viimeisten vuosien aikana Suomen johtavat valmentajat ovat olleet idioottimaisen seurakulttuurin uhreja. Ensin Lehkosuo FC Hongassa, ja nyt Valakari SJK:ssa. Se kertoo hyvin paljon valmentajuuden arvostamisesta Suomessa. Tällaisia asioita ei tällä tavoin voisi tapahtua esimerkiksi Portugalissa."