Valikko

Tilaa lehti

Sarjanousijasta tulossa todellinen uhka - ”Untuvikkoja ei ole mukana”

Toimitus 25.4.2012 13:29
Sarjanousijasta tulossa todellinen uhka - ”Untuvikkoja ei ole mukana”

Petri Oravainen pukeutuu tällä kaudella punamustaan. (J. Tamminen)

Jalkapallon Ykkösen vantaalaisjoukkue PK-35 lähtee perjantaina alkavaan kauteen hyvässä kunnossa. Kauden alkua on seurassa jo odotettu.

”Onneksi kausi on jo ovella. Talvi on ollut pitkä, mutta näyttää siltä, että pääsemme kauden avaukseen ehjällä ja valmiilla joukkueella. Talvella pelaajilla oli pieniä vammoja ja vanhoja vammoja hoidettiin, mutta kaikki ovat kuntoutuneet oikeaan aikaan. Jos ihan viime hetkillä ei enää tapahdu mitään, on meillä täysi rosteri käytössä heti alusta”, joukkueen päävalmentaja Pasi Pihamaa kertoo.

”Osa pelaajasopimuksia julkistettiin aika myöhään, mutta kukaan pelaajista ei liittynyt kuitenkaan mukaan myöhässä. Ihan untuvikkoja ei joukkueessa ole ja pelaaminen meillä sujuu jo”, valmentaja kommentoi liigakokemuksellakin vahvistunutta joukkuettaan.

Menestystä hamuavan PK-35:n kovimmat haastajat tulevat pohjoisesta. Niitä ovat oululaiset OPS ja AC Oulu sekä rovaniemeläinen RoPs. Seinäjokelainen sarjanousija SJK on myös kovaa luokkaa eikä sitä sovi jättää laskuista. Sen pelaajistossa on myös mukana liigakokemusta.

”Oma ajatukseni on, että SJK tulee Lahden paikalle. Omalla hyvyydellään SJK tietysti sekoittaa hieman pakkaa, mutta jos liigaan asti meinaa nousta, niin on oltava parempi kuin kaikki muut”, Pihamaa kuittaa.

”Joukkueiden vähentäminen Ykkösessä on parantanut sarjan tasoa huomattavasti. Tällä hetkellä tämä on kovatasoinen sarja, eikä mitenkään kaukana liigatasosta.”

Ykkösen kausi alkaa perjantaina 27.4. ottelulla HIFK – KooTeePee. PK-35 aloittaa kautensa lauantaina FC Hämeenlinnaa vastaan omalla kotikentällään.