Valikko

Tilaa lehti

Pirlo-mania hurmasi tuulipukukansan - "Voittiko hän Suomelle lätkän MM-kultaa?"

Toimitus 25.6.2012 12:11
Pirlo-mania hurmasi tuulipukukansan - "Voittiko hän Suomelle lätkän MM-kultaa?"

Kotiin. (Getty Images)

Italia pudotti Englannin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Urheilulehden jalkapalloanalyytikko Gert Remmel ihmettelee Andrea Pirlon heikkoa iltaa.

Gert, Englanti putosi. Miten kommentoit Englannin esityksiä EM-kisoissa?

"Maksimointi" on se sana, jota Englannin kohdalla pitää käyttää. Pelillisesti ei jäänyt kauheasti käteen offensiivisessä mielessä, mutta kuka Roy Hodgsonilta mitään odottikaan? Oli saavutus jo itsessään, että Englannin pelaajat eivät sählänneet ja juosseet pitkin kenttää defensiivisessä vaiheessa. Se ei ole ollut Englannin kohdalla mikään itsestään selvyys aikaisemmin. Tähän nähden Hodgson onnistui hyvin. 

Toivottavasti englantilainen media lopettaa Hodgsonin pilkkaamisen r-vian ja muiden asioiden tiimoilta. Joukkueen manageri tulee useimmiten kotiin petturina tai pellenä, mutta nyt Hodgson venyi kelvolliseen valmennussuoritukseen. 

Parempaansa on vaikea voittaa urheilussa. 

Entä mitä Italia jätti käteen puolivälierän osalta? 

Mikäli Italia haluaa saumansa Saksaa vastaan, on sen pysyttävä neljän pelaajan puolustuslinjassa. Tosin Daniele De Rossista on enemmän apua keskikentällä kuin keskuspuolustuksessa. Ja mistä tämä Andrea Pirlo -mania alkoi? Voittiko hän Suomelle lätkän maailmanmestaruuden vai mikä ihmeen fanikohtaus täällä nosti päätään? Pirlo oli  Italian heikoin lenkki pallollisessa pelissä. Tätä tosiasiaa ei tee tyhjäksi yksi huikean tyylikäs rankkaripotku. 

Pirlo pelasi epätyypillisen pelin. Hän menetti palloja puolustuslinjansa edessä, ja oli pieni ihme, että Englanti iskenyt näistä junnuvirheistä. Pirlo ei myöskään valinnut niitä hetkiä oikein, jolloin hänen tulee luopua pallosta. Kun pelinteko ja murtautumisvaiheen ratkaisut ovat Pirlon harteilla, on Italian pelaaminen juuri noin tehotonta, kun Pirlo pelaa alle oman standardinsa. 

Italia kohtaa seuraavaksi Saksan. Heitä pikaperkaus vielä siitä? 

Italia kohtaa kisojen tähän saakka parhaan joukkueen. Nimenomaan joukkueen. Kirjoitan sen vielä isolla: JOUKKUEEN. Toisaalta myös Italia on pelannut kollektiivisesti, joten tästä tulee taktisessa mielessä mielenkiintoinen kohtaaminen. Saksan pelillinen balanssi on parempi, ja se tekee näiden ryhmien välille selkeimmän eron.