Valikko

Castellani tyytymätön - "Pelimme oli vuoristorataa"

Janne Eerikäinen 11.6.2011 00:57
Castellani tyytymätön - "Pelimme oli vuoristorataa"

Olli Kunnari. Kuva: Juha Tamminen

Suomi hävisi lentopallon maailmanliigan kotiavauksensa Argentiinalle erin 2-3. Suomen Päävalmentaja Daniel Castellani oli tyytymätön pelin keskeneräisyyteen.

Sekä Suomi että Argentiina pelasivat vaihtelevasti perjantaina Lahden jäähallissa 5120 katsojan edessä. Argentiina aloitti ottelun vahvasti, mutta teki toisessa erässä paljon omia virheitä ja Suomi tuli voittotaisteluun mukaan. Argentiinan voittolukemat olivat 3-2 (25-17, 21-25, 25-20, 23-25, 15-10).

Suomen kapteeni, passari Mikko Esko oli tyytymätön vastaanottopelaamiseen.

"Taistelimme hyvin ja ottelu oli tiukka. Molemmilla oli hetkensä. Meillä oli vaikeuksia vastaanotossa, ei vain siksi, että oma vastaanottomme oli huonoa, vaan myös siksi, kun Argentiina painosti syötöillä kovasti. Peli ei ollut niin huonoa, mutta joitain turhia virheitä tuli", Esko ruotii.

Kun joukkueet kohtaavat lauantaina uudestaan, pitäisi Eskon mielestä ottaa enemmän riskiä aloitussyötöissä. Perjantain ottelun hyvillä hetkillä Antti Siltalan ja Matti Oivasen hyppysyötöt tekivät tuhojaan, sen sijaan taktinen syöttäminen ei välttämättä tuottanut paljoa tulosta. Silloin kun syöttö puri, oli Suomen torjunnankin helpompaa pelata. Ajoittain näytti siltä, että Suomen torjujat eivät ennakoineet optimaalisella tavalla tilannetta oman taktisen syötön jälkeen. Näihin tilanteisiin Esko näki syynä Argentiinan käyttämän nopean laitatempon.

Kotimaataan vastaan Suomea luotsannut uusi päävalmentaja Daniel Castellani piti perjantain ottelua outona, koska ajoittain peli oli hyvää ja taas toisinaan ei ollenkaan hyvää.

"Molemmat joukkueet tekivät ajoittain paljon virheitä. Peli oli kummallinen. Toisaalta pelin aikana nähtiin myös laatua sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Emme pelaa tällä hetkellä hyvin. Meillä on ongelmia vastaanotossa. Toisaalta pelin ongelmat ovat täysin normaalia, koska nyt meillä oli ensimmäistä kertaa koko joukkue kasassa. Tarvitsemme enemmän aikaa ja otteluita. Joukkue kykenee parempaan, ja pelaa varmasti lauantaina paremmin", Castellani analysoi ja viittaa siihen, että ykkösyleispelaaja Olli Kunnarikin pelasi nyt kesän ensimmäisen ottelunsa.

Vastaanoton ongelmat johtuvat suurelta osin siitä, ettei Suomella ole tällä hetkellä selvää ykkösliberoa. Pasi Hyvärinen ei pelaa kesän maailmanliigassa, vaan hän palannee kuvioihin vasta syksyn EM-kisoissa. Jarmo Korhonen aloitti Argentiina-ottelussa liberona, mutta hänet vaihdettiin ottelun kuluessa Tuomas Sammelvuohon, joka on kuitenkin luontaiselta pelipaikaltaan yleispelaaja.

"Miksikö pelasimme kahdella liberolla? Olen valmennustaipaleeni alussa Suomessa. Tiedän monia pelaajia heidän peleistään eurooppalaisissa kilpailuissa, mutta osan olen nähnyt ennen Suomeen tuloani vain videolta. Kaksi parasta liberoamme eivät pelaa maailmanliigaa, joten täytyi valita uusia liberoita. Välillä Korhonen pelasi hyvin, mutta hänellä ei ole vielä kokemusta näistä peleistä. Laitoimme Sammelvuon liberoksi, koska tiesimme, että saatamme tarvita ottelun aikana toista liberoakin", Castellani perustelee.

Castellani sanoo, että Sammelvuon peluuttaminen liberona liittyy ainoastaan tähän hetkeen, koska joukkue tarvitsee hänen apuaan tällä pelipaikalla. Tarkoitus ei siis ole tehdä joukkueen nestorista liberoa esimerkiksi syksyn EM-kisoihin, koska libero-osasto voi täydentyä siihen mennessä.

Lauantain ottelussa Lahdessa Suomi on käytännössä pakkovoiton edessä säilyttääkseen realistiset mahdollisuudet Puolassa heinäkuussa pelattavaan maailmanliigan lopputurnaukseen. Lauantain ottelun jälkeen Suomen alkulohkopelaaminen on puolessa välissä, kun kaikki kolme vastustajaa eli Argentiina, Serbia ja Portugali on kohdattu kahdesti.