Valikko

Tilaa lehti

Maailman suurin futismahti kohtasi pysäkkinsä Mestareiden Liigassa - "Jokainen voi päätellä"

Topias Kauhala, Jussi Leppälahti 19.4.2017 18:00
Maailman suurin futismahti kohtasi pysäkkinsä Mestareiden Liigassa - "Jokainen voi päätellä"

Urheilulehden Jussi Leppälahti ennakoi Barcelonan ja Juventuksen välistä toista osaottelua.

Jussi Leppälahti Barcelona koki ensimmäisessä ottelussa peräti nöyryytyksen. Toisaalta samankaltainen tilanne oli PSG:tä vastaan. Kysytään suoraan, onko sillä mitään mahdollisuuksia jatkoon?`

Niin, joukkuehan teki ison tempun ja paineli PSG:tä vastaan jatkoon. Mutta, sen pelin takana oli vinha logiikka. PSG pelasi taktisesti kauden huonoimman pelin. Se lähti peliin matalan blokin suunnitelmalla, joka ei missään nimessä tullut siltä luonnollisesti. Siihen päälle Barcelonan hyvä viimeistely, ja temppu oli valmis.

Nyt vastassa on kuitenkin Juventus, joka taitaa puolustamisen salat. Juventus on päästänyt vastustajan laukomaan seitsemän kertaa per peli Mestareiden Liigassa, mikä on kovin lukeman kaikista joukkueista tässä kilpailussa. Ja huomio, sen ei tarvitse blokata, taklata tai antaa loistavan maalivahtinsa Gianluigi Buffonin edes torjua, sillä se ei vain yksinkertaisesti päästä vastustajaa parhaille maalintekoalueille. Se on päästänyt oman vitosen viivansa sisään vastustajan laukomaan vain yhden prosentin sen vastustajien kaikista laukauksista. Ja kun se päästää, ovat sillä loistavat maalinestäjät blokkaamassa vetoja.

Sitten on tietysti myös Juventuksen positional play, eli tarkasti määritellyt sijoittumiset pallonhallinnan aikana. Esimerkiksi Mario Mandžukić pelaa linkkinä vastustajan korkeaa prässiä vastaan. Miksi, koska topparit ovat usein pakotettuja heittämään pystysuuntaisia target-palloja korkeaa prässiä vastaan. Ne heitetään kroaatin rintaan, sillä hän on niin loistava jatkamaan siitä peliä. Juventus hakee ensin parilla syötöllä muodon, ja pelaa pallot tarkasti määriteltyyn paikkaan. En siksi näe, että Barcelona saisi edes prässillään Juventuksen nesteeseen.

Tästä voi jokainen päätellä, millaiset saumat Barcelonalla on. Tai jos on mahdollisuuksia, ne tulevat jonkun Luis Enriquen pelitavallisen pommin jäljiltä tai Juventuksen totaalisen epäonnistumisen kautta.

Tästä voin myös lähettää Suomeen terveiset, ja sanoa, että jokainen voi myös päätellä, kuinka paljon Juventuksen pelaajia on kahlittu toteuttamaan pelikirjatekoja, ja kuinka paljon he itse päättävät, mitä kentällä tapahtuu. Ja sekös jos mikä tuo pelaajille nautintoa pelaamisesta, se yhdessä tekemisen riemu.