Valikko

Huttunen veti hihastaan kaksi yllätysässää VPS:ään - "Loistohankintoja"

Toimitus 27.10.2011 09:20
Huttunen veti hihastaan kaksi yllätysässää VPS:ään - "Loistohankintoja"

Juha Tamminen

Olli Huttusen alaisuudessa jo aiemmin Hakassa pelanneet Cheyne Fowler ja Sebastian Strandvall ovat solmineet kaksivuotiset sopimukset Vaasan Palloseuran kanssa.

29-vuotiaan Fowlerin sopimus loppuu HJK:n kanssa kuluvan kauden päätteeksi, minkä jälkeen puolustavan keskikenttäpelaajan muuttokuorma suuntaa Vaasaan. Suomen kansalaisuuden viime vuonna saanut eteläafrikkalaispelaaja kuului Huttusen luottopelaajiin jo kaksikon yhteisinä Haka-vuosina. 25-vuotiaan Sebastian Strandvallin sopimus loppuu niin ikään IFK Mariehamnin kanssa kauden päätteeksi. Erikoistilanteiden erikoismies ottaa vaasalaisseurassa haltuunsa itseoikeutetusti oikean laiturin paikan. Fowlerin tavoin Strandvallilla on Huttusen kanssa takanaan yhteinen historia valkeakoskelaisseurassa.

Urheilulehden liigatoimittaja Timo Innasen mukaan kaksikko tulee olemaan merkittävässä asemassa ensi kaudella VPS:n joukkueessa.

"Molemmat pelaajat ovat VPS:n mittapuun mukaan loistohankintoja. Fowler on todellinen joukkuepelaajan malliesimerkki, joka hoitaa tonttinsa aina kunnialla. Hänellä tulee olemaan iso rooli keskikentän pohjalla. Soturin tärkein tehtävä on suojata toppariparia aktiivisesti ja aggressiivisesti ja pelata pallollisena yksinkertaisen varmaa peruspeliä."

"Stradvallille taas on kaavailtu suurta roolia etenkin erikoistilanteissa. VIFK:n kasvatilla on laaja ja monipuolinen syöttövalikoima, jonka avulla hän kykenee rakentamaan peliä laidaltaan ja luomaan tarkoilla keskityksillään vaarallisia maalintekopaikkoja hyökkääjille. Uskon, että kaksikosta muodostunee Huttusen palapelin ydinosa", Innanen jatkaa