Valikko

Fantastinen voitto suomalaisjoukkueelle – "Keski-Suomi saa olla ylpeä"

Toimitus 6.7.2012 08:30
Fantastinen voitto suomalaisjoukkueelle – "Keski-Suomi saa olla ylpeä"

JJK:n pelaajia ( J. Tamminen)

JJK avasi torstaina urakkansa Eurooppa-liigan 1.karsintakierroksella. Kettupaidat voittivat kotiottelussaan norjalaisen Stabaekin maalein 2-0. Urheilulehden Timo Innanen nostaa hattua koko joukkueelle.

Timo, ailahtelevasti Veikkausliigassa pelannut JJK esiintyi miehekkäästi historiansa ensimmäisessä euro-ottelussaan. Oliko JJK:n voitto yllätys?

JJK:lla oli toki jo etukäteen ajateltuna erinomainen mahdollisuus kotivoittoon, sillä norjalaisseuran mahalasku on ollut poikkeuksellisen synkkä Norjan pääsarjassa tällä kaudella, mutta olihan JJK:n tyylipuhdas voitto siltikin pienoinen yllätys. Varsinkin siitä syystä, että kettujen kollektiivinen puolustuspelaaminen on ollut suorastaan surkeaa viime aikoina.

Joukkueen avainpelaajat Tamás Gruborovics, Babatunde Wusu ja Mikko Manninen hoitivat hommansa hyökkäyspäässä kuitenkin ennakkoluulottomasti ja petasivat tekemisellään mainion tuloksen. Se oli osaltaan voiton avain, ja totta kai ratkaisevassa asemassa oli juurikin koko joukkueen onnistunut puolustuspelaaminen, joka aiheutti se, että maalivahti Janne Korhonen ei joutunut venymään maalillaan suurempiin pelastuksiin. JJK suoritti kasvojen pesunsa hienossa ja tärkeässä paikassa. Koko Keski-Suomi saa olla ylpeä ketuistaan.

Onko JJK nyt ennakkosuosikki menemään jatkoon otteluparista?

Kyllä näin voi sanoa. JJK oli kokonaisuudessaan selvästi laadukkaampi joukkue, mutta tietysti on selvää, että Stabaek iskee päälle entistä vahvemmin kotiottelussaan ensi viikon torstaina.

Minulla on sellainen kutina, että JJK:n tarvitsee iskeä vieraissa osuma selviytyäkseen jatkoon otteluparista. Ja uskon, että sen jyväskyläläisjoukkue myös tekee.