Valikko

EM-mysteeri yhä raiteillaan - "Mikä ihmeen kriisi?"

Toimitus 13.6.2012 00:30
EM-mysteeri yhä raiteillaan - "Mikä ihmeen kriisi?"

Getty Images

Urheilulehden jalkapalloanalyytikko Gert Remmel varoittaa tekemästä vääriä johtopäätöksiä Venäjän vaisusta esityksestä Puolaa vastaan.

Gert, Venäjä lähti suosikkina otteluun Puolaa vastaan, mutta tuloksena oli 1-1-tasapeli. Venäjän esitys ei varsinaisesti vakuuttanut. Onko Venäjän esityksestä syytä huolestua?

Venäjä johtaa A-lohkoa ja sillä on lohkossa paras maaliero. Mikä ihmeen kriisi sellainen on? On totta, että Venäjällä ei ollut tiistaina mikään ilotulituspäivä, mutta he saivat hieman heikommallakin pelillä tuloksen, joka vie heidät jatkopaikan porteille. Itse asiassa näen sen vahvuutena, että joukkue pystyy huonompanakin päivänä tekemään tarvittavan tuloksen. Venäjä pelasi kuin takavuosien Saksa. Muut hallitsevat, mutta Saksa tekee maalit. Nyt niin teki Venäjä.

Jos kuitenkin etsimällä etsit ongelmia Venäjän pelistä, niin oliko niitä?

En näe mitään tarvetta etsiä Venäjän pelistä mitään heikkouksia, koska yksi hieman heikompi peli ei ratkaise mitään. Venäjässä on erittäin paljon potentiaalia ja se voi hyvinkin iskeä hyvänä iltana 3-4 maalin voiton. Mutta ehkä Venäjän pelaamisessa on se vaara, että peliesitysten taso heilahtelee hieman liikaa. se tarkoittaa, että Venäjä saattaa huonona päivänä myös yllättäen kompastua jollekin heikommalle vastustajalle. Venäjän osalta kaikki on mahdollista – niin hyvässä kuin pahassakin.

Jos mennään takaisin Puola-otteluun, miksi Venäjällä ei sitten ollut tiistaina ilotulituspäivää?

Venäjän pelaamisessa oli muutamia ongelmia. Yksi niistä oli se, että Andrei Arshavin hakee liian yksisilmäisesti pitkäaikaista pelikaveriaan Aleksander Kerzhakovia.  Samalla hän sulkea muita optioita, jotka monissa tapauksissa olisivat pelin kannalta kenties parempia vaihtoehtoja. Kysymys voi olla Arshavinin ja Kerzhakovin läheisistä suhteista tai sitten Dick Advocaatin määräyksistä. Tämä akseli yksipuolistaa hieman liiaksi Venäjän pelaamista. Toinen ongelma on laitapuolustajien passiivinen pelaaminen. Varsinkin Aleksander Anyokov on ollut toistaiseksi yllättävän passiivinen oikealla laidallaan. Mutta isossa kuvassa nämä asiat ovat toissijaisia. Venäjä on ilman muuta edelleen vahvasti mukana näissä kisoissa.