Valikko

Boströmille potkut Örebrosta - "Tuskin tulee HJK:hon"

Toimitus 8.6.2012 18:15
Boströmille potkut Örebrosta - "Tuskin tulee HJK:hon"

Juha Tamminen

Urheilulehden jalkapallotoimittaja Timo Innanen ei ole yllättynyt Sixten Boströmin potkuista Örebrosta. Orsasport kertoi Boströmin potkuista verkkosivuillaan.

Timo, millaisia ajatuksia Böströmin potkut herättävät?

Hän ehti roikkua pitkään löysässä hirressä, joten eihän uutinen ollut kenellekään enää varsinaisesti minkäänlainen yllätys. Boström ehti tehdä rajallisilla resursseilla erittäin hyvää jälkeä Örebrossa monta vuotta. Suurin ongelma oli siinä, että seurajohto odotti suomalaisen olevan jonkunlainen poppaukko, joka kykenee rutistamaan radikaalisti heikentyneestä pelaajamaterialista maksimaaliset tehot irti joka kausi Allsvenkanissa. Siihen hän ei kuluvalla kaudella – eikä viime sesongilla – pystynyt. Seura puolestaan tyytyi lähinnä suurimmaksi osaksi luopumaan profiilipelaajistaan kausi toisensa jälkeen, eikä juurikaan edes pyrkinyt vahvistanut kokoonpanoaan. Ei ole ollenkaan liioiteltua todeta, että Boström joutui työskentelemään vaatimattomilla viimeiset työkaluilla viimeiset kaksi kautta, ja jälkikin oli väistämättä sen mukaista.

Missä uskot Boströmin uran jatkuvan tulevaisuudessa?

Boström on kovassa huudossa edelleen Ruotsissa, joten olisi monessakin mielessä luontevaa, että hän jatkaisi uraansa Ruotsissa. Luulen, että siellä herran valmennusura jatkuukin. Tiettävästi muutamat länsinaapurin kärkiseurat ovat olleet jo aiemmin kiinnostuneita suomalaisen palveluksista. Suomeen en usko Boströmin missään nimessä palaavan, vaikka varmasti esimerkiksi HJK haluaisikin kiinnittää Suomen ehdottomiin huippuvalmentajiin kuuluvan Boströmin riveihinsä ensi kauden alusta lähtien. Ehkä Suomeen paluu tulee hänelle vasta sitten ajankohtaiseksi, kun hänet valitaan tulevaisuudessa Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan virkaan. Se skenaario on hyvinkin mahdollinen – ellei jopa todennäköinen.