Valikko

Tilaa lehti

YLE kiistää Kummolan Sihvonen-jyräyksen tv:n kohuohjelmasta

Toimitus 5.5.2012 19:33
YLE kiistää Kummolan Sihvonen-jyräyksen tv:n kohuohjelmasta

Juha Tamminen

Yleisradio kiistää Kalervo Kummolan olleen Petteri Sihvosen hyllytyksen takana torstaisesta A-talk -ohjelmasta.

Toimituspäällikkö Matti Virtanen Yleisradion Ajankohtaistoiminnasta sanoo, että vieraskokoonpanon vaihtaminen oli normaalia toimitustyötä.

"Urheilulehden verkkoversiossa on väärää tietoa A-Studion Talk-lähetyksestä. Ensimmäinen virhe on, että Sihvosen kutsu olisi peruttu keskiviikkona. Todellisuudessa toimittaja Liimatainen kertoi Sihvoselle jo maanantaina meidän toimituspalaverimme jälkeen, että olimme päättäneet muuttaa vieraslistaa.  Mistään jyräämisestä ei ollut kysymys. Vieraskokoonpanon muokkaaminen lähetysviikon aikana on täysin normaalia toimitustyötä", Virtanen sanoo.

"Urheilulehden nettisivuilla väitetään myös virheellisesti ja ilman mitään todisteita, että Sihvosen kutsun perumiseen olisi vaikuttanut hänen kritiikkinsä Jääkiekkoliiton puheenjohtajaa Kalervo Kummolaa vastaan. A-talk on nimen omaan keskusteluohjelma, jossa pyritään saamaan erimielisiä ihmisiä saman pöydän ääreen. Tällä kertaa emme pitäneet tarpeellisena kutsua samaan lähetykseen kahta Kummola-kriittistä jääkiekkojournalistia, joten päätimme ottaa mukaan myös jonkun muun urheilulajin edustajan arvioimaan jääkiekon valta-asemaa. Meillä Yleisradiossa ei ole mitään Petteri Sihvosta vastaan. Hänhän oli juuri politiikkaradiossa puhumassa aiheesta", Virtanen sanoo.

Sihvosen itsensä mukaan hänen hyllytyksensä takana oli nimenomaan Urheilulehden Kummola-kritiikki.

"Sen myös ohjelman toimittaja myönsi minulle - toki hienovaraisesti ja epäsuorasti -, kun hän kertoi esiintymiseni peruttaamisesta.Muutenkin Virtasen puheet vaikuttavat enemmän liturgialta, sillä minun ja Rantasen Kummola-kriittisyys oli varmasti tiedossa jo silloin, kun meidät kutsuttiin ohjelmaan. Kutsun jälkeen ei muuttunut mikään muu kuin se, että Urheilulehti julkaisi kovasanaisen ja kriittisen kirjoituksen Kummolan roolista MM-lippufarssissa ja kas kummaa, Urheilulehden edustajan kutsu peruttiin", Sihvonen sanoo.

Torstainen A-talk oli yksi kaikkien aikojen puhutuimmista A-talk-lähetyksistä sekä kahvipöydissä että Twitterissä, jossa se ylsi peräti maailman suosituimpien aiheiden joukkoon.