Valikko

Tilaa lehti

Vaisun Leijona-lätkäillan yhteenveto NHL-tähden suusta: "Siinähän se meni"

Toimitus 4.5.2012 23:23
Vaisun Leijona-lätkäillan yhteenveto NHL-tähden suusta: "Siinähän se meni"

Suomen avauspeli Valko-Venäjää vastaan päättyi 1-0 voittoon. Valtteri Filppula löysi omasta pelistään paljon parannettavaa.

Peli oli hyökkääjä Valtteri Filppulalle uran ensimmäinen peli MM-tasolla. Miltä tuntui?

”Siinähän se meni. Kivaa pelata kotiyleisön edessä. Itsellä on vielä paljon parantamista, mutta hauskaa oli ja kyllä tästä taas alkaa vähitellen pääsemään pelikuntoon”, Filppula mietti.

Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa peräti kuudesti, mutta se ei tuottanut tulosta. Filppula ei lähtenyt etsimään syitä Suomen tehottumuuteen.

 ”Ei varmasti ollut vielä ykkösylivoima kunnossa, mutta tämä on vasta alkua, ja uskon että pystymme tästä parantamaan. Hyvä vain, että löytyy kehittämistä.”

”Muuten tuntui, että kaikilla kentillä sujui yhteispeli ihan mukavasti. Tärkeää, että eka peli on nyt takana ja saatiin hyvä voitto. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia koitoksia.”

Kolmannessa erässä Suomen peli muuttui väkinäisemmäksi ja vastustaja sai aikaan vaarallisia vastahyökkäyksiä. Maalivahti Kari Lehtosen loistavat torjunnat pitivät Suomen johtoasemassa.

 ”Loppua kohti pelimme muuttui turhan vaikeaksi, ja oli paikkoja, jotka olisi voinut käyttää paremmin hyväksi, mutta ei tänään.”

Ennen peliä Valko-Venäjää ennakoitiin vaaralliseksi ja taitavaksi vastustajaksi, mutta Suomi hoiti homman lopulta helposti.

”Valko-Venäjä puolusti hyvin ja yritti iskeä vahvasti vastahyökkäyksistä takaisin. Siinä on vaarallinen jengi, jos he pääsevät ylivoimalla hyökkäyksiin.”

 

Katja Kantanen