Valikko

Timonen mietteliäänä: ”Tässä meidän on parannettava!”

Toimitus 30.4.2012 02:42
Timonen mietteliäänä: ”Tässä meidän on parannettava!”

Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyers otti voiton New Jersey Devilsista konferenssivälierien avausottelussa jatkoajalla. Kimmo Timonen pohtii Urheilulehdelle sarjan paikallisvastustaja-asetelmaa.

Kimmo Timosen Philadelphia Flyers otti ensimmäisen kiinnityksen itäisen konferenssin finaaleista voittamalla New Jersey Devilsin jatkoajalla luvuin 4-3. Ottelun jatkoaikasankariksi nousi tällä kertaa Danny Briere, joka iski myös Philadelphian avausmaalin.

Ensimmäisessä erässä, varsinkin sen alkupuoliskolla, Flyers oli täysin köysissä. Koska Philadelphia tyrmäsi vastustajansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Devilsiä nopeammin, löytyi joukkueen otteista suomalaispuolustajan mukaan ruostetta.

”Ensimmäisessä erässä huomasi sen, että meillä oli alla viikon tauko. Puhuimme siitä, että pitää olla tarkkana alusta lähtien, mutta eihän se ihan niin mennyt. Tässä meidän on parannettava”, Timonen vaatii.

”Mutta ottelun edetessä saimme juonesta kiinni. Pelasimme kuten haluamme ja mihin pyrimme. Annoimme kovan paineen vastustajalle ja saimme luotua paljon tekopaikkoja. Varmasti oli taas viihdyttävää peliä myös yleisölle. Olen tyytyväinen ottelun loppuun, niin meidän pitää pelatakin.”

Devils pelaa tiiviimmällä tyylillä kuin Philadelphian avauskierroksen vastustaja Pittsburgh Penguins. Samanlaisia ennätysmaalijuhlia ei todennäköisesti tulla näkemään, vaikka avausottelussa tehtiinkin seitsemän maalia.

Timonen näkee, että avausottelu kuvaa tämän sarjan ja koko NHL:n henkeä. Erot ovat pieniä. Tasaisissa merkeissä mennään jatkossakin.

”Devils oli meitä pisteen takana runkosarjassa, mutta toisaalta heillä oli enemmän voittoja. Vaikeaa näitä joukkueitakaan on verrata mihinkään, niin tasainen liigan kärkipää tänä päivänä on. Olemme varautuneet siihen, että tästä voi tulla pitkä sarja.”, Timonen sanoo.

Timosen peliaika on pudonnut runkosarjan ja pudotuspelien ensimmäisestä otteluista. NHL:n pudotuspelien hengen mukaisesti hän ei halua paljastaa vammansa laatua. Siitä saattaisi tulla vastustajalle maalitaulu. Mutta ihan selvää on, että jotain häikkää suomalaisella on.

”Sanotaan näin, että jotenkin tässä on raavittava itsensä kasaan joka peliin”, Timonen myöntää.

Philadelphia on kulkenut paikallisvastustajasta toiseen tänä keväänä. Pittsburghin se voitti jo taistelussa Pennsylvanian osavaltiosta.

Mutta myös New Jerseya vastaan pelatut pelit voidaan luonnehtia paikallisotteluina. Vaikka samassa osavaltiossa ei ollakaan, on New Jerseyn kotihalli huomattavasti esimerkiksi juuri Pittsburghia lähempänä. Ne ovat niin lähellä, että joukkueet käyvät jopa perättäisten vierasotteluiden välissä harjoittelemassa omilla areenoillaan. 

Philadelphia seisoo aivan New Jerseyn ja Pennsylvanian osavaltioiden rajalla. ja suuri osa pelaajista, kuten Timonen, itse asiassa asuu New Jerseyn puolella.

Silti Devils ei yllä vihollisena Pittsburghin kanssa samalle tasolle.

”Tavallaan tämä on paikallistaistelu, mutta kaikkien mielestä silti meidän paikallisvastustajamme on Pittsburgh. Tunnelma oli Pittsburghia vastaan niin huikea, että sellaista en ole ennen kokenut. Mutta katsotaan miten tunnelma tästä kehittyy, tämä oli vasta ensimmäinen peli.”

Samuel Savolainen, Philadelphia