Valikko

Tilaa lehti

Teemu järkyttyi shokkiuutisesta - "Olen alamaissa"

Toimitus 1.12.2011 09:51
Teemu järkyttyi shokkiuutisesta - "Olen alamaissa"

Getty Images

Teemu Selänne sanoo yllättyneensä täysin Anaheim Ducksin päätöksestä erottaa päävalmentaja Randy Carlyle.

Anaheim vahvisti vaihtaneensa päävalmentajan torstaina Suomen aikaa, kun Anaheim oli hetkeä aikaisemmin kaatanut Montrealin 4-1. Voitto oli Anaheimin kolmas 19:ssä ottelussa ja se katkaisi joukkueen seitsemän ottelun mittaisen tappioputken. Uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Washingtonista maanantaina potkut saanut Bruce Boudreau.

Selänteen mukaan tieto päävalmentajan vaihtamisesta tuli pelaajille täydellisenä yllätyksenä.

"Tämä on hirveä shokki. Harmittaa valmentajan puolesta, mutta myös itseni kannalta. Tämä on kovaa koulua välillä", Urheilulehden tavoittama Selänne sanoi.

Selänne sai tiedon tapahtumasta seuran GM:ltä Bob Murraylta.

"Istuimme viiden pelaajan kanssa GM:n toimistolla, kun hän kertoi asiasta. Siinä meni kaikki aika hiljaisiksi. Carlyle teki kolmivuotisen jatkosopimuksen viime kauden puolivälissä, joten en osannut odottaa yhtään, että valmentaja saisi kenkää. Tämä oli kova uutinen. En voi kuin toivoa, että tämä piristää joukkuetta. On ikävää että tällainen herätys pitää tehdä ennenkuin homma lähtee rullaamaan", Selänne mietti.

Selänne sanoo olevansa ikuisesti kiitollinen Carlylle ja koko erotetulle valmennusjohdolle. Carlylen ohella myös apulaisvalmentajat  Dave Farrish ja Mike Foligno saivat potkut, samoin videovalmennuksesta vastannut Joe Trotta.

"Olen heille todella kiitollinen että sain mahdollisuuden uran hienoon lopetukseen. Voitimmehan yhdessä Stanley Cupin. Kaikki jätkät ovat olleet todella tärkeitä urallani, varsinkin Randy . Hän antoi minulle mahdollisuuden polvileikkauksen jälkeen, vaikka olin jo vanhempi kaveri. Olen alamaissa", Selänne pohti.

Samuel Savolainen, Anaheim