Valikko

Tilaa lehti

Tämä on Leijonien kiistattomalle kuninkaallekin "ainutlaatuinen" tilanne

Toimitus 2.5.2012 14:53
Tämä on Leijonien kiistattomalle kuninkaallekin "ainutlaatuinen" tilanne

kuva: EPA

Leijonien kapteeni Mikko Koivu ja hyökkääjä Antti Pihlström odottavat MM-urakan avausta luottavaisina.

Mikko Koivulle kotikisat ovat uran ensimmäiset. Kapteeni on avausottelun alla selvästi innoissaan, mutta ei myönnä ylimääräisiä paineita.

”Tämä on ainutlaatuinen kokemus. Suomen kansan edessä on aina hienoa pelata ja hype nousee koko ajan. Nautitaan joka hetkestä ja edetään peli ja päivä kerrallaan."

 "Odotus on ollut pitkä, mutta kaikki on ollut valmistautumista h-hetkeen. Olemme valmiita oikeaan aikaan”, Koivu uskoo.

”Kultaa lähdemme voittamaan, mutta vielä siitä on liian aikaista puhua. Meillä on kasassa hyvä joukkue, ja mukavaa, että mukana on myös ensikertalaisia. Freesi-meininki.”

Samaa vakuuttaa neljänsiin MM-kisoihinsa osallistuva Antti Pihlström.

”Joukkueessa on hyvät fiilikset. Mukana on tuttuja jätkiä ja joukkueeseen mahtuu paljon erilaisia persoonia. Löytyy sekä nuoruutta että kokemusta. Sekin on ehdottomasti joukkueemme vahvuus. Rento ja hyvä meininki pysyy varmasti yllä koko kisojen ajan.”

Suomen joukkue vaikuttaa median edessä rennolta ja keskittyneeltä. Pihlströmkin jättää kotikisojen haasteet ja paineet omaan arvoonsa.

”En koe suurempia paineita. Odotukset ja hype eivät vaikuta keskittymiseen. Ulkoiset tekijät, jotka häiritsevät peliä, on pidettänä kaukana. Esimerkiksi mediaa ei tule kisojen aikana seurattua lainkaan." 

"Oma vahvuuteni on ehdottomasti energisyys. Tuon Leijoniin vahvaa alivoimapelaamista ja taklauksia. Mikäs siinä, jos maalin pystyy joskus tekemään, mutta se ei ole pääasia.” 

KHL-pelaajia on MM-joukkueessa peräti 12 kappaletta. Myös Pihlström kuuluu tähän joukkoon, sillä hän edustaa seuratasolla KHL-seura Salavat Julavet Ufaa.

”Venäjältä on jäänyt hyvät fiilikset, ja kaikki on toiminut niin kuin pitääkin. KHL:ssä pelaaminen on ollut parempaa mitä odotin.”

Katja Kantanen