Valikko

Suomalaisen NHL-supertähden loukkaantumishelvetti: ”Henkisesti urani kovin pala purtavaksi”

Samuel Savolainen 27.10.2013 17:58
Suomalaisen NHL-supertähden loukkaantumishelvetti: ”Henkisesti urani kovin pala purtavaksi”

Kuva: Getty Images

Lonkkatulehduksesta toipuva Pekka Rinne harmittelee Urheilulehdelle epäonneaan loukkaantumisrintamalla.

Pekka Rinne huomasi lentokoneessa tiistaina Minnesotaa vastaan kärsityn 2-0 – vierastappion jälkeen, että kaikki ei ollut kunnossa.

Suomalaisvahdille nousi kuume ja toukokuussa leikattu lonkka alkoi oireilla.

”Kun lähdimme illan suussa kotiin, se alkoi kipeytyä. Oli kuumetta ja toinen jalkani alkoi turvota. Seuraavana päivänä minut lähetettiin leikanneelle lääkärille. Sieltä otettiin nesteitä ja ne lähetettiin laboratorioon ja sieltä löytyi bakteeriperäinen tulehdus”, Rinne huokaa Urheilulehdelle.

”Saman tien yritettiin saada bakteeri kellistettyä ja tapettua. Torstaina lonkka operoitiin, tähystämällä mentiin sisään ja se huuhdeltiin. Nyt ollaan antibiooteilla aika pitkään, minulla on kanyyli käsivarressa ainakin neljä viikkoa.”

Rinne myöntää, että kyseessä on valtava pettymys.

Käytännössä koko kesän jääharjoittelusta toukokuisen lonkkaoperaation joutunut Rinne ei olisi kaivannut uusia takaiskuja hetkenä, jolloin raskaan kuntoutusjakson piti olla jo historiaa ja ikävä muisto.

”Ymmärrän, että loukkaantumisia tulee, mutta omalla peliurallani tämä on tähän mennessä ollut kovin pala purtavaksi henkisesti. Kuten aina loukkaantumisten jälkeen, tässä oli kova työ päästä takaisin jäälle ja kaikki meni hyvin – mutta sitten tapahtuu jotain tällaista yhtäkkiä. En ole ainoa, jolle takapakkeja on sattunut, mutta olen ollut todella pettynyt ja tätä on ollut vaikeaa sulatella.”

Harjoittelustaan Rinne ei osaa vielä sanoa mitään.

”Pian selviää, mistä se tulehdus johtui. Toivottavasti siihen saadaan selvyys, silloin lääkärienkin on helpompaa käsitellä tätä. Nyt pitää tappaa bakteerit sieltä, sillä tällainen tulehdus on todella vaarallinen – se syö lonkan niveltä sieltä. Ja sitä ei tietenkään haluta.”

Jotain positiivista asiaa Rinne sentään lonkka-aiheesta sai kuulla.

”Lääkäri sanoi operaation jälkeen, että kaikki näytti hyvältä. Ne asiat jotka korjattiin toukokuussa, kaikki oli säilynyt ehjänä.”

Rinne on alustavasti sivussa noin kuukauden päivät. Tilanne kuitenkin saattaa elää vamman arvaamattomasta luonteesta johtuen.

”En osaa yhtään sanoa aikataulusta. Ensimmäinen asia nyt on se, että kellistetään tulehdus ja bakteerihommat sieltä. En osaa arvata, mutta tietysti toivon, että asiat selviävät mahdollisimman nopeasti.”

Samuel Savolainen

Twitter: @UL_Savolainen

__

Summary in English

Pekka Rinne on his hip injury setback: "Tough one to swallow"

Following Tuesday's 2-0 road loss to the Minnesota Wild, Nashville Predators' goalie Pekka Rinne started to notice something was not right.

The Nashville netminder started to show symptoms of fever, and pain in his hip that was under surgery May 9.

"It started aching during the evening . I had a fever and my other leg began to swell up. The next day I was sent to the operating surgeons . From there they took samples, and they were sent to a laboratory. They found a bacterial infection", says Rinne to Urheilulehti.

"I will be taking antibiotics for a while now. I have a cannulla in my arm for four weeks."

Rinne admits that the setback is a huge disappointment after a gruelling battle to recover in time for the start of the season.

"I understand that injuries happen, but this has been the toughest bite to chew during my career mentally. As always after injuries, it takes hard work to get back to game shape and everything went well - and suddenly something like this happens. I'm obviously not the only player who has had setbacks with injuries, but I am really disappointed and its a tough one to swallow."

"It is very important to kill the bacteria from the hip, because this kind of infection is very dangerous -  it can derogate the joint inside the hip."

There was at least something positive Rinne heard from the doctors.

"The doctor said after the arthoscopic surgery, that everything looked good. The things that were repaired in surgery in May - everything looked the way it should."

It has been estimated, that Rinne will be out of action for at least four weeks.

"I don't know about the timetable. First and foremost, we have to focus on getting the infection eliminated. I don't want to guess, but I hope things get better as soon as possible."

Samuel Savolainen

Twitter: @UL_Savolainen