Valikko

SM-liigassa uusi lapsitähti - ”Mielenkiintoisempi kuin Mikael Granlund”

Toimitus 10.10.2011 18:41
SM-liigassa uusi lapsitähti - ”Mielenkiintoisempi kuin Mikael Granlund”

(J. Tamminen)

Mitkä SM-liigajoukkueet eivät mahdu tällä hetkellä pudotuspeleihin? Ketkä pääsevät takaovesta sisään? Se selviää Urheilulehden voimapuntarista.

Mennään suoraan asiaan. Listaan tähän alapuolelle UL-voimapuntarin seitsemän jälkimmäistä joukkuetta perusteluineen. (Ensimmäiset 7 joukkuetta löydät etusivun toisesta artikkelista)

Paketti näyttää tältä:  

8. Ässät (19p)

Jäi TPS:ää vastaan nollille kotonaan viime perjantaina. Tarvitseeko tähän kohtaan todeta muuta? Katastrofin täydensi Ville Uusitalon loukkaantuminen ja Joel Armian vaeltelu jossain varjojenkin takapuolella.

Karri Kiven joukkue ailahtelee tällä hetkellä huolestuttavasti. Yhden kotimatsin tiimoilta on turha vetää maailman tappiin asti vieviä johtopäätöksiä, mutta Ässien suhteen tulee olla nyt huolestunut. Joukkue ei kestä loukkaantumisia yhtään, sillä ratkaisuvoima jakaantuu käytännössä katsoen kolmelle eri pelaajalle.

Tämä on oppimisprosessi sekä päävalmentaja Kivelle että koko porukalle. Ässät tuli viime kaudella ryhdissä vaikeista ajoista läpi (pois lukien pudotuspelit).

Nyt on syytä odottaa samanlaista korjausliikettä.

9. Tappara (11p)

Maanantaina valmennustaan uuteen uskoon taas vaihteeksi muokannut tamperelaisryhmä on osoittanut voittamisen kulttuuria kotikaukalossaan. Tuukka Mäntylä on tehnyt kaiken voitavansa voittamisen eteen, mikä on varsin virkistävä näky pakkikonkarin taholta.

Pikku-Barkov on noussut huminalla SM-liigatasolle, eikä 16-vuotiasta poikaa tunnu stressaavan mikään. Hän on kuin Sami Vatanen muutama vuosi takaperin. Risto Dufva osaa käsitellä tällaista pelaajaa, mutta vain yhtä kerrallaan.

Barkov on hyvissä käsissä. Ja tuskinpa Janne Ojasen mukaantulosta on nuorelle taitohyökkääjälle ainakaan haittaa. Vielä kun saataisiin Jani Hassinen yv-kuvion keskelle ampumaan, niin Tampereella voitaisiin alkaa viritellä uutta mestaruusviiriä tulille.

Mutta vakavasti ottaen Barkov on tällä hetkellä mielenkiintoisempi pelaaja kuin HIFK:n Mikael Granlund. Oikeasti.

Tappara on tällä hetkellä hyvä kotijoukkue. Siihen se sitten jääkin. Suunta on kuitenkin oikea.

10. HIFK (11p)

Yksi kiekollinen pakki sisään, kopin ovet säppiin ja töihin. Joukkue ei tarvitse yhtään uutta hankintaa sen jälkeen. Floppipelaajista pitää saada enemmän irti. Tai sitten nämä pelaajat on vaihdettava omiin junnuihin. Hyvin yksinkertaista.

HIFK:n tuska purkautuu tällä hetkellä yllättäviä kanavia pitkin. Sain sunnuntaiaamuna herätä viestiin, jossa sanottiin, että ”Joku IFK-fani sotkee Jokereiden Facebook-seinää sun nimellä”. Oli pakko mennä katsomaan, että mitäpäs siellä on la-su-yönä pienehköissä häissä keksitty.

Ja kyllähän siellä oli totisesti laitettu ilmaveivit uuteen järjestykseen.

On peräti hieman koomista, että nyt kun IFK-fanit eivät voi enää huudella naapurileiriin mestaruuskannustaan, sarjataulukon tilanteesta, brändistään tai mistään muustakaan, niin sitten valitaan kaikista maailman ideoista se, että mennään jakamaan UL:n Seppäsen naamalla ja nimellä Jokereiden faniseinälle YouTube-videoita, joissa loukkaantuu narripelaajia ja vastaavaa.

Ihan oikeasti?

Olisiko syytä osoittaa tukeaan omalle joukkueelleen hieman muita reittejä pitkin? Esimerkiksi osoittamalla edes jonkinlaista tukea omalle joukkueelleen.

11. Blues (14p)

Täysin Teemu Ramstedtin ketjun varassa. Ei ole pystynyt paikkaamaan – yllätys, yllätys – mitenkään Jere Karalahden lähtöä. Kokee tulevina härkäviikkoina kovia aikoja. Voitot ovat varmasti kiven alla, eikä nuoresta ryhmästä löydy riittävän laajaa johtajasiipeä.

Huomasitteko muuten, että Anaheimin harjoituksissa viime keskiviikkona kello 11.00 oli enemmän katsojia kuin Bluesin kotiottelussa päivää aikaisemmin?

Viime kauden hopeajoukkue. Hävetkää. Kaikki.

12. TPS (12p)

Kaikesta toilailusta ja epävarmuudesta huolimatta TPS olisi melko korkealla tämän hetken sarjataulukossa edes jonkintasoisella maalivahtipelillä. Tämä ei ole Pekka Virran näköinen joukkue. Tällä ei pötkitä pitkälle – mikä oli selvää toki jo ennen kauden alkua.

Onkohan Urpo Ylösellä vielä maalivahdin varusteet jossain autotallin kulmassa tallessa?

13. Ilves (9p)

Muistatteko muutama viikko takaperin sen, kuinka Ilves-fanit nauroivat Tapparan suuntaan? Olisi kannattanut pitää suu supussa. Ilves pelaa tällä hetkellä aivan järkyttävän heikkotasoista jääkiekkoa, josta ei voi poimia minkäänlaista yhteistä suuntaa tai identiteettiä.

Ainoa yhdistävä tekijä tässä organisaatiossa ovatkin suojatyöpaikat.

14. HPK (7p)

Hyvät uutiset: Voitti avausiltana TPS:n.

Huonot uutiset: Kaikki muu.

Esko Seppänen (@EskoSeppanen)

(Löydät kärkijoukkueet etusivun toisesta voimapuntariartikkelista.)