Valikko

SM-liigassa muhii nolo farssi - ”Tuomarit pelkäävät sheriffi Kai Suikkasta!”

Toimitus 9.4.2012 21:33
SM-liigassa muhii nolo farssi - ”Tuomarit pelkäävät sheriffi Kai Suikkasta!”

Sheriffi. (J. Tamminen)

Pelicans haki Espoosta vierasvoiton lukemin 6-4. Urheilulehden jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen viiltää ottelun taktisen puolen auki.

Petteri, miten näit illan matsin Bluesin ja Pelicansin kesken?

Käsikirjoitus oli juuri se, mitä ennakoinkin. Blues pitää kiinni ansiokkaasti Meidän Pelin pelitavastaan ja Pelicans aina lisää kiekkokontrollipelaamistaan Espoon isompaan vieraskaukaloon. Mielestäni Pelicans on parempi Espoon kaukalossa kuin kotiluolassaan Lahdessa.

Mihin näit ottelun ratkenneen?

Kyllähän sieltä pillipiiparit arpoivat ratkaisevalla hetkellä Bluesille sellaisen kiinnipitämisjäähyn, että alta pois. Aivan käsittämätön vihellys ja sitten lisäkakkonen väkivaltaisuudesta Ville Varakkaalle.

Blues vei toisen erän alkua, mutta Pelicans kiskaisi kaksi ylivoimamaalia ja peli oli ohi. On rajua, että tuomari puuttuu pelin kulkuun näin oleellisella tavalla. Ja siihen suli sitten se Bluesin hyvä toisen erän alun ote. Haluan sanoa tämän faktan riittävän painokkaasti: Tuomarit pelkäävät sheriffi Kai Suikkasta!  Hän jyrähti kerran tuomareiden suuntaan, ja saa nyt sattumalta kaikki vihellykset puolelleen.

Millä Blues sai otteen toisen erän alussa?

Suikkanen nopeutti Pelicansin pelaamista toiseen erään ja sitä kautta Blues sai kiekkokontrolliotteen itselleen. Mutta kuten totesin, lahtelaisten maaginen ylivoima ratkaisi ottelun tuomarin avustuksella.

Mitä muita huomioita ottelusta teit?

Kummankin joukkueen kulmapelit ovat pitkiä ja vaarallisia, jopa poikkeuksellisen pitkiä.

Mistä se johtuu?

Kumpikin puolustaa omaa aluettaan yhdistetyllä mies- ja aluepuolustuksella. Tai pitää sanoa toisinpäin, yhdistetyllä alue- ja miesvartioinnilla. Alueen puolustaminen korostuu kummallakin. Ja tämä alue-efekti korostuu sellaisella hieman toimettomalla ”takatolppapakilla”.

Eli kummankin joukkueen kolmas puolustava pelaaja omalla alueella sijoittuu todella kauas pelistä. Se johtaa kulmapeliä pelaavan joukkueen niskalenkkiin puolustusaluetta puolustavasta joukkueesta.

Millaista sarjan viidettä ottelua odotat?

Saa nähdä, joko Suikkanen ymmärtää lisätä kiekkokontrollia kotiottelun pelisuunnitelmaansa. Jos ei ymmärrä, pidän aivan mahdollisena, että Lauri Marjamäen joukot kaventavat sarjan pelit 3-2 -tilanteeseen.