Valikko

Tilaa lehti

SM-liigan kirkkain tähti loppukauden sivussa - ”Sarjan viihdearvo romahti”

Toimitus 2.4.2012 11:32
SM-liigan kirkkain tähti loppukauden sivussa - ”Sarjan viihdearvo romahti”

(J. Tamminen)

JYPin Sami Vatanen on loppukauden sivussa nilkkavamman johdosta. Urheilulehden Esko Seppänen on harmissaan koko SM-liigan kannalta.

En osannut odottaa pätkänkään vertaa uutista, jossa todetaan Sami Vatasen kauden olevan nipussa. Nilkasta löytynyt murtuma vaatii pitkän parantumisajan.

Tämä on JYPin kannalta katastrofi, mutta samalla myös koko sarjan viihdearvo romahti. Vatanen on ollut tämän kevään ajan kiekko-Suomen huikeinta seurattavaa, ja nyt tälle tarinalle lyötiin surullinen loppu. Antaumuksellinen pelityyli maksoi saman verran kuin tasan vuosi sitten.

Tätä se urheilu kuitenkin on. Loukkaantumisia ei voi välttää eikä etenkään Vatasen tapauksessa vältellä. Mikäli hän muokkaisi peliään yhden naksautuksen verran rauhallisemmaksi, olisi poika pihalla kuin lumiukko.

Vatasen pelit SM-liigassa ovat nyt todennäköisesti pelattu. Eihän tässä nyt ihan näin pitänyt käydä Suomen junnutähtien osalta. Vatasella jalka kipsissä, Mikael Granlund täysin kuutamolla, Teemu Pulkkinen A-nuorten vilttiketjussa ja Joel Armia sairauslomalla.

Vatasen poissaolo on JYPille korvaamatonta laatua. Asiaa voi pyöritellä miten päin tahansa, mutta faktapohja säilyy samana: Hän on erottava tekijä voittamisen ja häviämisen välillä pudotuspeleissä. JYPin huippulaadukas materiaali ei kestä tällaista takaiskua.

Pidin JYPiä vielä maanantaiaamuna SM-liigan suurimpana mestarisuosikkina, mutta nyt pitää puntaroida voimasuhteet uuteen uskoon.

Esko Seppänen (@EskoSeppanen)

Lisää aiheesta