Valikko

SM-liigan 39-vuotias pakki teki hattutempun - ”Ainutlaatuinen käyrälapapappa!”

Toimitus 30.3.2012 21:23
SM-liigan 39-vuotias pakki teki hattutempun - ”Ainutlaatuinen käyrälapapappa!”

(J. Tamminen)

Pelicans voitti Kärpät kotonaan viidennessä puolivälieräottelussa lukemin 4-2. Urheilulehden Esko Seppänen omistaa kolumninsa hattutemppusankari Jan Latvalalle.

Eipäs nyt esitetä yllättynyttä siellä tietokoneen äärellä.

Kaikkihan meistä tiesivät, että 39-vuotias veteraanipakki Jan Latvala iskee hattutempun siinä vaiheessa, kun Pelicans on puolivälieräsarjassa selkä seinää vasten.

Lahden ilta oli kuin 90-luvun NBA:sta. Kaikki areenalla olleet tiesivät tuolloin, että Michael Jordan ottaa ottelun komentoonsa, eikä kukaan voinut pysäyttää häntä.

Latvala teki jordanit perjantaina. Itse asiassa Latvalan ilta olisi ollut täydellisempi vain siten, että hän olisi antanut henkilökohtaiset takuut Pelicansin voitosta ennen matsia.

Latvalaa ei tarvitse kuitenkaan verrata Jordaniin tai Mark Messieriin. Hän ansaitsee perjantai-illasta muutenkin kaikki otsikot itselleen. Hän on yksi lahtelaisen jääkiekon isähahmoista. Hän on monelle lahtelaisnuorelle luotettava tuki ja turva. Enkä puhu nyt ainoastaan jääkiekosta, vaan elämästä yleensä.

Hän on ihmistyyppi, joka välittää aidosti joukkuetovereistaan eikä ylläpidä joukkuehenkeä sen takia, koska sopimuksessa mahdollisesti sanotaan niin. Latvalan ei tarvitse esittää mitään, koska hän tuntee omat rajansa paremmin kuin kukaan toinen.

Huumorimies, tarkan markan äijä, armoton työntekijä. Tätä kaikkea on mystinen hahmo nimeltä Jan Latvala, joka on kuitenkin vain meille ulkopuolisille myytti. Pelicansin kopissa hän on sanavalmis tarinaniskijä ja täsmäsuolaaja.

Se on ylipäätään jo kova suoritus, että Latvala saa yhdessä jääkiekko-ottelussa kolme puolittaista maalintekopaikkaa. Ja mikäli hänen käyrälavallaan saa suunnattua kolme laukausta kohti vastustajan maalia, voi onnitella itseään sinnikkyydestä.

Mutta kolme tehtyä maalia yhdessä pudotuspeliottelussa!

Pelicans pelasi kauden tärkeimmän ottelunsa. Jan Latvala käänsi turkoosin ilmalaivan suunnan omilla siniviivarääppäisyillään. Kolme maalia 4-2-voitossa. Lätkäkevät on kuin luotu tällaisia tarinoita varten.

Tiedättekö muuten, miksi Latvala ei pärjää kesätreenien sählypeleissä? Hänen oma vastauksensa kuului aikoinaan seuraavasti: Lapa on liian suora.

Onneksi Latvala, 39, pärjää edelleen SM-liigan pudotuspeleissä. Olkoon hattutemppu Kärppiä vastaan viimeisin todiste.

Hän on ainutlaatuinen käyrälapapappa.

Esko Seppänen (@EskoSeppanen)

Pelicansin ja Kärppien välinen ottelusarja jatkuu välittömästi lauantaina Oulussa.