Valikko

Tilaa lehti

Tässä finaalien suurin yllätys - "Suikkaselta suli alta jopa Leijona-pesti"

Toimitus 23.4.2012 22:41
Tässä finaalien suurin yllätys - "Suikkaselta suli alta jopa Leijona-pesti"

Hannes Paananen

Urheilulehden jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jäi ihmettelemään JYPin ja Pelicansin välisessä finaalisarjassa Kai Suikkasen vaatimattomia esityksiä.

Suikkasta on hehkutettu läpi kauden suomalaisen jääkiekkoilun suurimmaksi sateentekijäksi, mutta finaalissa Suikkanen oli Sihvosen mukaan paha pettymys.

"Finaalisarja repi auki sen kysymyksen, onko Suikkanen sittenkään riittävän hyvä valmentaja, mitä tulee taktiseen osaamiseen. Olen ollut ajamassa häntä Leijonien päävalmentajaksi, mutta tämä kevät jätti nyt isoja kysymysmerkkejä Suikkasen vaiheille. Ja toisaalta, Kärpät ja Blues, etenkin Kärpät, päästi Suikkasen liian heppoisella taktisella haasteella ikään kuin vapaalipulla finaaliin asti. Vasta tässä viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa näin Suikkaselta ensimmäisiä taktisia muutoksia pelaamiseen koko keväänä. Se on jännä juttu. Mutta heti Pelicans oli parempi ja haastoi hienosti JYPin ahtaalle", Sihvonen arvioi.

"Tämä viides ottelu oli muutenkin sarjan tasokkain ottelu kummaltakin. Pelaamisessa oli nyt tolkkua ja jopa taktisuutta pelkän taistojen ja temmellyksen sijaan. Mutta iso kysymys on silti se, mitä nämä finaalit kertoivat Suikkasen pätevyydestä Leijonien päävalmentajaksi. Jos näiden finaalien perusteella kysymykseen pitäisi vastata, niin Suikkaselta suli Leijonien päävalmentajan pesti näillä näytöillä alta."

"Mutta ei nyt haudata toveri Suikkasta. Annetaan miehen nuolla haavojaan ja katsotaan ensi kaudella, missä kuosissa hän palaa takaisin areenalle. Matka Leijona-kuningas Jukka Jalosen saappaisiin on kuitenkin pitkä", Sihvonen muistuttaa.

 

Lisää aiheesta