Valikko

Tilaa lehti

Saku Koivun puheet ihmetyttävät - ”Suorastaan härskiä käytöstä!”

Toimitus 29.3.2012 17:21
Saku Koivun puheet ihmetyttävät - ”Suorastaan härskiä käytöstä!”

(Getty Images)

Saku Koivu haaveilee vuoden 2014 olympialaisista. Urheilulehden jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen jakaa aiheeseen tuomionsa.

Petteri, Saku Koivu ilmoittaa Iltalehden netissä, että hän tähtää Sotshin olympialaisiin. Miten kommentoit asiaa?
Mitä Koivu on sanonut julkisuuteen?

Iltalehdessä Koivu sanoo sanatarkasti, että ”tässä vaiheessa uraa ja elämää otan vuoden kerrallaan, mutta olisi aivan mahtavaa päästä vielä yksiin olympialaisiin. Jos pysyn terveenä ja nuorempien pelaajien tahdissa mukana, se on unelma, jonka saavuttamiseen tähtään.” Miten kommentoit lausuntoa?
En minä tuota johtavana jääkiekkoanalyytikkona noin vain purematta niele. Mielestäni tuo on härskiä käytöstä ja itsekkyyttä Saku Koivulta.

Mitä tarkoitat?
Koivu on napsimassa rusinoita pullasta. Hän ilmoittautuu ikään kuin Sotshin koneeseen, mutta empii tämän kevään kotikisoja siihen vedoten, että taloudellinen riski on liian kova, koska hänellä ei ole voimassa olevaa NHL-sopimusta.

Mutta eikö Koivun taloudellinen riski oikeasti ole tässä kohtaa liian kova, jos hän sattuu loukkaantumaan MM-kisoissa?
Kaikki on niin suhteellista. Eikö Koivulla ole jo riittävästi niitä miljoonia? Tarvitseeko siihen vielä kerätä sitä laiturirahaa, kun kaverit tulevat Kakskertaan saunomaan herran mökille? Kun Saku Koivu aloitti ja meni yhdessä Petteri Nummelinin kanssa Nättinummella luistelemaan isänsä ja Nummelinin Timon yöllä jäädyttämälle jäälle, niin en usko, että se kirkassilmäinen poika olisi koskaan ajatellut lopulta jahtaavansa miljoonia jääkiekkonautinnon sijasta.
Jos Koivu ei tule miljoonien menettämisen pelossa MM-kotikisoihin, hänen on syytä pitää suunsa kiinni olympialaisten suhteen. Jokin roti pitää kiekkomiljonäärin ajattelussa ja puheissakin olla. Joku häpy sentään, sanoisin.

Olisitko pelillisillä perusteilla ottamassa Saku Koivun kevään MM-joukkueeseen Leijoniin?
Ehdottomasti olisin. Koivu pystyy pelaamaan kaikkia rooleja ykkössentteristä nelossentteriin. Sellainen pelaaja on arvokas mies Jukka Jaloselle. Mutta toki niin, että Jalosen täytyy olla varma Koivun motiiveista. Nyt ne alkavat näyttäytyä arveluttavassa valossa. Vaikuttaa vahvasti siltä, että kotikisoissa karataan urheilun piiristä voimakkaasti politiikkaan ja muuhun selänpesutoimintaan mukaan. Palaan tähän aiheeseen vielä tarkasti Urheilulehdessä.