Valikko

Tilaa lehti

Saku Koivu jätti C-luokan lätkäturnauksen väliin – ”Ei olisi mahtunut pelaamaan”

Toimitus 14.4.2012 12:01
Saku Koivu jätti C-luokan lätkäturnauksen väliin – ”Ei olisi mahtunut pelaamaan”

Saku Koivu (Getty Images)

Saku Koivu jättää Suomessa pelattavat MM-kisat väliin. Urheilulehden Esko Seppänen ei hämmästy Ducks-sentterin päätöksestä.

Koivu on perustellut päätöstään keskeneräisillä sopimusneuvotteluilla NHL:ssä.

”En ihmettele ratkaisua pätkääkään. Hän on lähtökohtaisesti yksilöurheilija, jonka pitää tehdä sopimuskausi toisensa jälkeen oikeat päätökset. Nyt oli syytä istua neuvottelupöytään eikä lähteä pelaamaan C-luokan jääkiekkoa Helsinkiin”, Seppänen täräyttää.

”Ei tässä mitään Leijona-sydämiä punnita, kun puhutaan miljoonista dollareista. Saku Koivu on yksi lätkäbisneksen tarkimmista talousmiehistä ja hän haluaa vielä uransa loppukaarteesta kaikki setelit talteen. En kritisoi Koivun päätöstä edes sivulauseessa. Huippu-urheilijat ovat yksityisyrittäjiä – ja vasta sitten seuransa ja maajoukkueensa jääkiekkoilijoita.”

Seppäsen mukaan Koivun olisi ollut myös vaikeaa saada kokoon kunnon peliminuutteja Leijona-paidassa.

”Koivu ei olisi tässä sentteriporukassa mahtunut pelaamaan, joten on varsin säädyllistä hänen itsensä kannalta, että MM-turnaus jää väliin. Ei legendaa aleta peluuttamaan nelosketjun jämäminuuteilla – olkoonkin, ettei häntä olisi siihenkään rooliin voinut laittaa. Mikko Koivu, Jarkko Immonen, Niko Kapanen ja Petteri Nokelainen ovat omissa rooleissaan parempia kuin Saku Koivu, ja sillä selvä.”

”Koivun päätös oli sataprosenttisen odotettu. Onneksi tämä vatvominen saatiin edes jossain määrin säädyllisellä aikataululla poikki. Seuraavaksi odotan samanhenkisiä uutisia Teemu Selänteen tiimoilta.”

 

Lisää aiheesta