Valikko

Tilaa lehti

Pettynyt Lepistö MM-kisoista: "Kelpaako tällainen kämänen kundi?”

Toimitus 24.4.2012 07:49
Pettynyt Lepistö MM-kisoista: "Kelpaako tällainen kämänen kundi?”

Kuva: Getty Images

Phoenix Coyotes voitti Chicago Blackhawksin tylysti luvuin 4-0 ja pudotti sen näin jatkosta voitoin 4-2. Chicagon Sami Lepistö oli tappion jälkeen luonnollisesti synkissä tunnelmissa.

Chicago rynnisti Phoenixin kimppuun kotihallissaan veitsi kurkulla. Phoenix oli täysin ottavana osapuolena, mutta Phoenixin maalilla Mike Smith oli lyömätön, jolle kirjattiin nollapelin lisäksi 39 torjuntaa. Kuvaavaa oli, että vastustajan Corey Crawford torjui vain 16 kiekkoa.

Chicago-puolustaja Sami Lepistö myöntää Urheilulehdelle, että joukkue jätti etsikkoaikansa käyttämättä.

”Ensimmäinen erä oli meiltä aivan loistava. Vastustajan maalivahti seisoi kuitenkin päällään ja otti kaikki kiinni. Smith pelasi helvetin hyvin. Emme vain saaneet mistään sisään ja Phoenix käytti omat tonttinsa. Se voi pitää paikkaansa, että hakkasimme päämme ja vähän turhauduimme. Joskus noin vain käy. Tämä on maalintekopeli”, Lepistö analysoi ottelun jälkeen.

Lepistön kausi Chicagossa oli hyvin kaksijakoinen. Loukkaantumiset ja vaikeudet mahtua pelaavaan kokoonpanoon jättivät suomalaisen suuhun kitkerän jälkimaun.

”Ei tämä ollut ollenkaan sellaista, mitä tältä kaudelta odotin. Olin paljon pois kokoonpanosta ja se oli todella raskasta. Omasta mielestäni vieläpä täysin syyttä. Hyvä, että pääsin pelaamaan edes näissä viimeisissä peleissä. Enää ei kuitenkaan auta katsoa taaksepäin. Se on mennyttä, mutta nopeasti se meni. Hampaankoloon jäi paljon, annettavaa olisi ollut paljon enemmänkin.”

Sille annettavalle saattaa olla käyttöä, sillä kultaa viime kevään MM-kisoissa voittanut suomalaispakki vapautui ainakin teoriassa Jukka Jalosen leijonamiehistön käyttöön.

Lepistö ei kuitenkaan lähde liputtamaan vielä kisoihin osallistumisen puolesta.

”Kotikisat ovat aina kotikisat, tietysti ne kiinnostavat. Saa nähdä millainen joukkue siellä on ja mahtuuko sinne edes tällainen kämänen kundi mukaan”, pettynyt Lepistö huokaa.

”Mutta katsotaan nyt, tässä on kroppakin aika hajalla ja vielä ei tiedä miltä maailma lääkärintarkastuksen jälkeen näyttää. Nilkka on vähän oireillut ja sain kovan vedon polveen. Ei nämä mitään ihmeempiä ole, mutta vähän ne kieltämättä vaivaavat.”

Samuel Savolainen, Chicago