Valikko

Tilaa lehti

Parjattu Leijona-valinta näpäytti epäilijöitään

Toimitus 6.5.2012 19:22
Parjattu Leijona-valinta näpäytti epäilijöitään

Suomen ja Slovakian sunnuntai-iltapäivän kamppailu päättyi Leijonien 1-0 voittoon. Janne Pesonen löysi Suomen pelistä rutkasti parannettavaa.

Pesonen iski Suomen ainokaisen maalin Mikael Granlundin syötöstä.

”Saumoja oli tehdä maaleja enemmänkin, mutta tällä kertaa tämä riitti voittoon ja hyvä niin. Oma peli tuntui hyvältä ja ketjunkin peli oli mallikasta.”

"Mukavaahan se on onnistua, vaikka ei sillä ole mitään väliä kuka maalit tekee. Pääasia, että niitä tulee. Mutta mikäs sen hienompaa kuin tehdä maali kotikisoissa. Tästä on nyt nautittava."

"Vastustaja oli tänään hyvä, mutta puolustimme hyvin viidellä äijällä ja Petri Vehanen oli maalilla hyvä. Ylivoima oli sitä samaa puurtamista, mutta pienestä kiinni koko homma. Pitää uskoa omaan tekemiseen ja ei murehtia liikaa ongelmia, niin kyllä tästä hyvä tulee", Pesonen kuitenkin uskoi.

Slovakia otti peräti kahdeksan kahden minuutin rangaistusta, mutta Suomen ylivoima ei tuottanut tulosta. Mikä mättää?

”Tarvitsemme lisää tehokkuutta, suoraviivaisuutta ja laukauksia. Irtokiekkoihin nälkäisemmin kiinni ja äijiä maalille. Mennään silti luottavaisin mielin eteenpäin”, Pesonen pohdiskeli.

Hartwall Areenan viralliseksi katsojamääräksi ilmoitettiin reilu 12 800 ja tunnelma oli huomattavasti parempi kuin avauspelissä.

”Kyllä sen huomasi, että nyt oli huomattavasti parempi meininki. Toivotaan, että jatkuu samanlaisena. Antaahan se lisäfiilistä ja potkua peliin, jos halli on täynnä.

Lippujen hintojen ympärillä pyörinyttä keskustelua HIFK-hyökkääjä Pesonen ei ole seurannut eikä lähtenyt kommentoimaan asiaa. 

”Keskityn vain peliin.”

 

Katja Kantanen