Valikko

Tilaa lehti

Päästäkää Tuomas Kiiskinen ja Jani Tuppurainen irti!

Toimitus 15.5.2012 13:51
Päästäkää Tuomas Kiiskinen ja Jani Tuppurainen irti!

(J. Tamminen)

Petri Vehanen jatkanee Suomen ykkösvahtina Kazakstan-pelin jälkeen. Myös SM-liigassa loistaneet Tuppurainen ja Kiiskinen tekivät mainion paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Vehanen palasi Suomen veräjänvahdiksi, kun Kari Lehtonen kärsii alaraajavammasta.

”Torjuntoja ei kertynyt paljon, joten sinänsä hankala peli minulle. Kazakstan sai luotua muutaman hyvän paikan. Heillä on jätkiä jotka pelaavat KHL:ssä, joten taitoa löytyy. Kyllä hekin osaavat laittaa kiekon verkkoon paikan tullen. Tiesin ennalta muutamia, mutta en tuntenut”, KHL:n AK Bars Kazanissa seuratasolla torjuva Vehanen pohdiskeli. 

”Puolustuspeli oli sinänsä ok. Kaikki olivat valmiita päivän peliin ja keskittyminen onnistui paremmin kuin viimeksi. Jäi kuitenkin sellainen fiilis, että Ranska oli kazakkeja hankalampi vastus.”

Viime kevään kultavahti torjuu mitä todennäköisimmin myös torstain puolivälierässä.

”Jatkosta on keskusteltu, mutta katsotaan nyt. Jos käsky käy niin pelaan.”

Suomen kokoonpanoon Kazakstania vastaan palasi myös SM-liigan finaaleissa loistanut JYP:in Jani Tuppurainen.

”Saatiin hyvin luotua maalipaikkoja ja viimeistely oli parempaa kuin USA-pelissä. Silti hyvistä paikoista pitäisi tehdä maali", Tuppurainen pohti.

"Myös jäähyilyä on karsittava, jotta omasta pelistä tulee helpompaa. Jänteen pitää kestää koko 60 minuuttia. Nyt pari päivää levätään ja tehdään omia juttuja, niin ollaan valmiita seuraavaan koitokseen. En osaa sanoa jatkosta, toivottavasti pääsisi pelaamaan. ”

Pelaavaan kokoonpanoon nostettiin myös Tuomas Kiiskinen, jolle Kazakstan-peli oli MM-kisojen toinen. KalPa-hyökkääjä pelasi vahvasti ja energisesti, ja toivoi Tuppuraisen tapaan lisää vastuuta.

”Ei pelituntuma ollut mihinkään kadonnut. Tähän peliin oli kuitenkin helpompi lähteä kuin Ranska-otteluun, kun nyt oli kuitenkin edes se alla. Minulla on kova palo jäälle, ja toivon tietysti, että pääsen pelaamaan torstainakin”, Kiiskinen veisteli.

Suomen puolivälierävastus selviää tiistain aikana.

 

Katja Kantanen