Valikko

Onko Leijonien tärkein pelaaja kunnossa MM-avauksessa? - "Ei se mikään salaisuus ole"

Toimitus 4.5.2012 10:04
Onko Leijonien tärkein pelaaja kunnossa MM-avauksessa? - "Ei se mikään salaisuus ole"

"Leijonat on valmis MM-avaukseen", vakuuttaa Mikko Koivu.

Leijonien kapteeni vaikutti toisen jääharjoituksen jälkeen tyytyväiseltä. Yhteispeli ketjukavereiden Jussi Jokisen ja Valtteri Filppulan kanssa alkaa sujua.

"Hyvältä tuntui. Totta kai pelit ja harjoitukset ovat aina asia erikseen, mutta hyvin on mennyt ja olemme löytäneet jo yhteisiä juttuja. Pelissä painetila on erilainen, mutta uskon, että tositilanteessa vahvuudet tulevat esiin. Kaikki pystyvät pelaamaan sekä hyökkäys että puolustussuuntaan ja se on toiminut", Koivu uskoo.

"Ilmassa on odottava fiilis. Vähän hässäkkää on ollut nämä ensimmäiset päivät, mutta kaikki ovat valmiina ensimmäiseen peliin.”

Koivu, joka oli myös viime vuoden maailmanmestaruusjoukkueen kapteeni, valittiin kantamaan C:tä rinnassaan tänäkin vuonna. Vaikka kaapista löytyy jo yksi himoittu MM-kulta, hän vakuuttaa menestysnälkää löytyvän.

”Ehdottomasti haluan kokea uudestaan voittamisen fiiliksen. Maailmanmestaruus vain lisäsi nälkää. Tavallaan kun nyt tietää, että kaikki uhraukset ovat sen arvoisia.”

”Nälkä on tosi kova ja fiilikset tosi hyvät juuri nyt. Mutta mennään päivä ja peli kerrallaan eteenpäin kohti tavoitteita."

Leijonakapteeni kärsi olkapäävammasta aikaisemmin kaudella ja NHL-kausi Minnesota Wildissä jäi tyngäksi. Mikä on terveystilanne MM-turnauksen alla?

"Siellä oli vamma, eikä se mikään salaisuus ole. Mutta lääkärintarkastuksissa on käyty jo ja enää ei ole mitään vaivoja eikä jossiteltavaa. Missasin noin 25 peliä, niin kyllä pelinälkää riittää tähän turnaukseen. Mielummin sitä pelaa kuin harjoittelee."

 

Katja Kantanen