Valikko

NHL:ssä järkyttäviä pimahduksia – ”Kuolinisku!”

Toimitus 16.5.2012 06:52
NHL:ssä järkyttäviä pimahduksia – ”Kuolinisku!”

Kuva: Getty Images

Los Angeles Kings otti toisen kiinnityksen NHL-finaalipaikasta tyrmäämällä Phoenixin luvuin 4-0. Urheilulehden NHL-kirjeenvaihtaja Samuel Savolainen järkyttyi Phoenixin toiminnasta.

Kun puhutaan joukkueesta nimeltä Phoenix Coyotes, puhutaan kurinalaisuudesta. Tiistai-iltana ei puhuttu.

Phoenixin turhautuminen purkautui rumalla tavalla. Ensin Shane Doan niittasi Trevor Lewisin laitaan selästä. Tässä olisi voinut käydä oikeasti huonosti ja kokeneen pelaajan kuten Doan pitäisi tietää se. Lewis saattoi kääntää selkänsä, mutta ei Doan tilanteessa säästellytkään.

Mutta Doanin temppu oli pahinta Phoenixin kannalta siksi, että se oli tämän ottelun osalta eräänlainen valkoisen lipun liehutus. Ehkä koko sarjan.

Shane Doan on Phoenixin kapteeni ja pelaaja, joka on koko joukkueen ilmentymä. Muu joukkue seuraa häntä kuin hai laivaa. Kun Doan lensi suihkuun, hyppäsivät muut kojootit kapteeninsa perässä kaivoon.

Hieman tämän tilanteen jälkeen Mike Smith kumautti järkyttävän viikatteen Dustin Brownin pohkeeseen. Isku oli niin kova, että jouduin hieromaan silmiäni siitä syystä, että Brown ylipäätään nousi jäänpinnasta ylös. Vielä enemmän joutui verkkokalvoja hinkkaamaan, kun näki, että Brown sai kakkosen sukeltamista. Järkyttävä tuomio.

Pahin pimahdus nähtiin kuitenkin Martin Hanzalilta, joka kävi tekemässä anssisalmelat samaiselle Brownille, joka on onnistunut siinä missä hän on maaliensa lisäksi elementissään. Ärsyttämisessä. Kun Hanzalin kovalevy rekisteröi Brownin pelipaidan selkämyksen numeron 23, laittoi tshekki ylimääräistä ytyä pommiinsa ja runttasi laidasta irti olevan Kings-kapteenin pään törkeästi laitaan. Oksettavaa. Ja taas sai ihmetellä, että Brown kampesi jäästä omin avuin ylös.

Mitä Phoenixille on tapahtunut? Se on ollut aiemmin näissä pudotuspeleissä joukkue, joka ottaa iskut vastaan ja kääntää vielä toisenkin posken päälle. Miksi ei nyt? Siksi, että Los Angeles Kings pieksee sitä tällä hetkellä maanrakoon sen omilla lääkkeillä.

Kings on kurinalaisempi, työteliäämpi, nöyrempi. Kaikkia niitä adjektiiveja, josta Phoenixia on aiemmin kehuttu.

Eikä tässä vielä kaikki. On aivan varmaa, että näistä tempuista tulee vielä jälkiseuraamuksia, mikäli NHL-kurinpitäjä Brendan Shanahanilla on vielä silmät päässään. Hanzalin pelikiellon voi jo nyt kirkossa kuuluttaa. Ei ole mahdotonta sekään, että hän katsoo loppusarjan katsomosta. Siitäkin huolimatta, että Shanahanin runkosarjan tiukka linja on hieman sulanut pudotuspeleissä.

Todennäköisesti Doankin saa huilivuoron ja katsoa kuinka hänen koko uransa hartaasti odottamansa mahdollisuus valuu savuna ilmaan. Jos, ja kenties kun, niin käy, saa hän siitä syyttää vain itseään.

Muistetaan nyt, että Shanahanin kurinpidon yksi tärkeimmistä kriteereistä on historia. Ja Doan sai aiemmin tällä kaudella 3 pelin hyllytyksen maaliskuun lopulla. Enkä pitäisi ihan täysin mahdottomana sitäkään, että Smithkään selviäisi viikatteestaan kuin koira veräjästä. Ja jos joku ei tiedä, nämä kolme ovat kojoottilauman viiden tärkeimmän ulvojan joukossa.

Ja kun tiedetään miten ohut joukkueen materiaali lopulta kuitenkin on, eivät pelikiellot olisi Phoenixille ainoastaan karmea takaisku.

Se olisi lopullinen kuolinisku.

Jos katsoo kahta ensimmäistä ottelua. Se on joka tapauksessa todennäköisesti jo nähty. Kings on kouluttanut vastustajaansa jokaisella mahdollisella osa-alueella.

Samuel Savolainen, Chicago