Valikko

NHL-suomalaistähti ei heiluta valkoista lippua – ”Mikään ei ole mahdotonta”

Toimitus 7.5.2012 07:24
NHL-suomalaistähti ei heiluta valkoista lippua – ”Mikään ei ole mahdotonta”

Pekka Rinne. (Kuva: Getty Images)

Vaikka Nashville Predators pelaa maanantai-iltana jo veitsi kurkulla, ei joukkueen suomalaisvahti Pekka Rinne ole kadottanut uskoaan.

Phoenix Coyotes on ajanut Nashville Predatorsin nurkkaan. Lauri Korpikosken edustamat kojootit johtavat sarjaa jo luvuin 3-1. Vaikka nousu konferenssifinaaleihin on kiven takana, ei Pekka Rinne lähde heiluttelemaan valkoista lippua.

”Noustiin vähän väärällä jalalla tähän sarjaan. Emme olleet lähelläkään sitä tasoa millä pitäisi ensimmäiset kahdessa pelissä. Se näyttelee sarjoissa isoa roolia, jos ottaa kahdessa pelissä peräkkäin turpaan. Se on sen jälkeen haastavaa myös henkisesti.”

”Nyt on nähtävä niin, että jos voitamme pelin Phoenixissa, voimme tasoittaa sarjan taas kotikentällä. On tehtävä lyhyen tähtäimen maaleja. En ole nähnyt mitään siihen viittaavaa, että joukkueen usko olisi kadonnut mihinkään”, Rinne tiivistää Urheilulehdelle. 

Phoenix on tarjonnut Nashvillelle suun täydeltä sen omia lääkkeitä. Sarjassa nähdään kaksi joukkuetta, mutta tavallaan vain yksi identiteetti. Kumpaakaan ei tunneta supertähtiensä takia, vaan yhtenäisyytensä vuoksi.

Rinne kertookin seuranneensa huuli pyöreänä, kuinka Phoenix on toistaiseksi lyönyt Nashvillen sen omassa leipälajissa.

”He ovat ikään kuin vieneet meiltä oman pelimme. Emme ole olleet riittävän tiivis paketti, vaan olemme antaneet kontrollin heidän käsiinsä. He luottavat samanlaisiin metodeihin kuin mekin, siksi heitä vastaan pelaaminen on ollut vaikeaa”, Rinne kuvailee.

Nashville löi matkalla konferenssivälieriin Detroitin tähtisikermän. Rinne on nähnyt suuria eroja kahden pudotuspelivastustajan välillä.

”Detroit pakotti meidät pelaamaan nöyrästi ja puolustamaan. Phoenix-sarjassa me olemme pitäneet enemmän kiekkoa, mutta toisaalta he ovat pelanneet kovempaa fyysisesti. Kyseessä on kaksi aivan erityylistä joukkuetta. "

Vaikka Predatorsilla ei ole enää varaa tappioihin tai virheisiin, uskoo NHL:n parhaan maalivahdin Vezina-palkintoa toista kautta peräkkäin tavoitteleva suomalaisvahti yhä ihmeisiin.

”Olemme alkaneet saada kotikentällä juonesta kiinni, joten uskon, että meillä on vielä saumat tulla takaisin. Uskon mahdollisuuksiimme, jos jatkamme samalla tavalla. Ylivoimamme ei ole klikannut tässä sarjassa, vaikka sen pitäisi olla aseitamme. Jos saamme siihen onnistumisen tai kaksi, se voi olla sarjan kääntävä asia. Mikään ei ole mahdotonta.”

Lue myös oheinen Rinteen haastattelu koskien Nashvillea kuohuttanutta kohua: http://bit.ly/LhqdEq

Samuel Savolainen, Chicago