Valikko

Nähdäänkö sittenkin kaikkien aikojen NHL-sulaminen? – ”Tämä on ratkaisu”

Toimitus 10.6.2012 07:07
Nähdäänkö sittenkin kaikkien aikojen NHL-sulaminen? – ”Tämä on ratkaisu”

Kuva: Getty Images

New Jersey Devils kampesi finaalisarjan voitoissa jo tilanteeseen 3-2. Urheilulehden NHL-kirjeenvaihtaja Samuel Savolainen kirjaa ajatuksiaan viime aikojen tapahtumista.

”Sanoin jo 3-0 –tilanteessa, että se ei mielestäni kuvannut täysin sarjan kokonaiskuvaa”, sanoi Devilsin Peter DeBoer ottelun jälkeen.

De Boer on oikeassa. Kolikonheittoa tämä on loppujen lopuksi ollut. Sillä sanalla voisi tämänvuotista finaalisarjaa kuvailla ja aika hyvin osuu maaliinsa. Pomppu sinne, pomppu tänne ja ottelu voi olla ratkaistu.

Tällä kertaa Devilsin voiton ratkaisi ainakin jollain tapaa ihmemieskunnossa ollut Jonathan Quick tarjoamalla Zach Parisen avausmaalin ilmaiseksi. Mitä vain voi nyt tapahtua ja petturikin voi nousta sankariksi silmänräpäyksessä.

Tilanne oli jotenkin hauska. Parisea oltiin kritisoitu pitkin finaalisarjaa tehottomuudesta ja ihan oikein, olihan tämä hänen ensimmäinen pisteensä sarjassa. Quick puolestaan oli ollut virheetön supermies.

Mutta juuri tämän vuoksi tämä finaalisarja on katettu erinomaisin maustein.

On sanottava, että New Jersey osasi ottaa katkaisutilanteessa oikean asenteen. Ei ole mitään hävittävää, vain voitettavaa, on Devils-kopissa ajateltu. Se on toiminut ja kas näin, se on ottelusarjassa taas tiukasti mukana.

Ja kuka on noussut ottelusarjan hahmoksi viimeisessä kahdessa ottelussa? 40-vuotias Devils-vahti Martin Brodeur.

Samainen Brodeur, jota halveksuttiin ennen tätä kautta. Ei sillä enää mitään tankissa jäljellä ole, kuiskuteltiin. Turhaan. Brodeur on noussut tekemään vanhoilla päivillään sellaista temppua, johon kukaan ei enää uskonut. Ja jos hän tämän vielä joukkueelleen kääntää, on se jotain mitä ei ole tehty 70 vuoteen. Silloin Toronto Maple Leafs nousi 3-0 –tappioasemasta vielä mestariksi. Se olisi ehkä jopa maagisessa lyönnissä olevan Brodeurin kiekkouran kovin temppu.

Kingsille tilanne on henkisesti jo vaikea. Kiusallinenkin. Enää se ei pelaa pelkästään Stanley Cupista vaan myös siitä, että se välttää NHL-historian kenties kaikkien aikojen sulamisen. On aivan varmaa, että maagisen vierasvoittoputkensa vihdoin katkaissut joukkue pakkaa myös pelon pelikasseihinsa, kun sarja palaa kotiyleisön esiin.

Toinen asia onkin sitten, miten Kings sen pelon kanavoi. Sillä se tulee lopulta olemaan tämän finaalisarjan ratkaisu

Samuel Savolainen